Начало Лайфстайл За свободното време Туризъм и отдих 13 необикновени места на Земята – част 1

13 необикновени места на Земята – част 1

13 необикновени места на Земята – част 1 - изображение

Животът ви е лишен от нови вълнения и екзотични преживявания? Търсите ли адреналин? Представяме ви подбрана селекция от най-страшните, загадъчни и ужасни места в света. Ако се осмелите може и да ги посетите. Бъдете внимателни!

Островът на куклите, Мексико

островът на куклите

Легендата гласи, че едно малко момиче се удавя в канала, който се намира близо до острова, а душата му и до днес не намира покой. Пазачът на мястото открива кукла, близо до мястото на трагедията. Решава, че душата на момичето се е прехвърлила в играчката, така че я окача на близко дърво. Така той започва да колекционира изоставени кукли и ги носи на острова. Той дори напуска семейството си, за да живее в това духовно място. Носи се легенда, че вечерта куклите оживяват и започват да се разхождат из острова.

Катакомбите на капуцините, Италия

катакомби

В катакомбите се намират останките на 8 000 души от XVIII-XIX век,. Те са били на духовници, аристократи и богати хора. Монасите вярват, че, за да преодолеят смъртта трябва да увековечат своите тела. Поради тази причина днес десетки мумифицирани тела са на показ покрай стените на монашеските коридори, облечени в дрехите, които обличат в ежедневието си. Френският писател Мопасан ги описва по следния начин: „Част от тях се взират с празните си очи надолу, а други нагоре. Едните изглежда, че се смеят истерично, а другите сякаш все още се гърчат от неописуема болка. Всички са в черни дрехи.“
Легенда гласи, че понякога от земята пада някоя глава, защото плъховете гризат сухожилията на шийните прешлени. Въпреки целия ужас през XVIII-XIX век, катакомбите на капуцините са едно от най-престижното гробище в Палермо.


Увеселителен парк Haw Par Villa, Сингапур

парк

Този тематичен парк е точно обратното на Дисниленд. В него има 150 статуи на ужасни същества от азиатската митология. Те изобразяват герои от китайските легенди. Има и сцени, които символизират сюжети от конфуцианството и будизма.

Нагоро - японското село на „живите“ кукли, Япония

Нагоро

Аяно Тсукими е 64-годишна художничка, която решава след 11 години странстване да се завърне в родното си село. Когато стъпва в него тя забелязва, че то е обезлюдено. За да запълни липсата на хора тя решава да прави копия на кукли от селото. Всеки път, когато някой умира или напуска местността веднага бива заместван от кукла с неговия образ. Тези зловещи фигури са навсякъде: рибари край речните брегове, ученици и учители в класните стаи, стари двойки, които стоят по пейките. Като цяло в селището има около 350 кукли, докато живите му жители са едва 37.

Висящите ковчези, Сагада, Филипини

ковчези

Хората от народа в Сагада практикуват нестандартен погребален обичай, при който мъртъвците се погребват в ковчези, които са закрепени и здраво вързани за някоя стръмна скала. Този ритуал е традиция от векове. Народът вярва, че така близките им са по-близо до рая.


„Христос от бездната“ Сан Фрутуозо, Италия

Христос от бездната

Уникалната статуя, известна като “Христос от бездната” е един от най-невероятните образи на изкуството, което носи послание за мир и благодат. Той е разположен край дъното на Средиземно море между Камоли и Портофино. Тя е висока 2,5 метра и е на 17 метра дълбочина.

Вижте втора част на статията ТУК

източник: brightside.me

снимки: dailymail.co.uk; telegraph.co.uk; cultofweird.com; bbc.com; unusualplaces.org

по статията работи: Илияна Стоянова

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлСнимкиНовиниЛюбопитноНормативни актове