Начало Лайфстайл За свободното време Фреш наука Защитник на теорията за плоската Земя ще се изстреля със саморъчно направена ракета

Защитник на теорията за плоската Земя ще се изстреля със саморъчно направена ракета

Защитник на теорията за плоската Земя ще се изстреля със саморъчно направена ракета  - изображение

Привърженик на теорията, че Земята не е кръгла, а плоска, ще се опита да разконспирира огромната масова заблуда, създадена от правителствата, астронавтите и не кой да е друг, а илюминатите. Със сигурност в цялата история имат пръст и рептилите. Той е построил собственоръчно ракета от скрап и планира да я изстреля в събота на 549 м височина.

Ако полетът над пустинята Мохаве не го убие, Майк Хюс възнамерява пътуването му да се превърне в първа фаза от амбициозната му космическа програма за доказване на плоскостта на Земята.

Целта на Хюс е да се изкачи на достатъчна височина, от която да успее да направи снимки на земния диск, върху който той и още много други (лунатици) вярват, че живеем. Парменид, Платон и Аристотел ще се обърнат в гроба. Ератостен ще запали изчисленията си за радиуса на планетата. А Коперник ще се върне отново към католическата вяра и службата на Бог.

Плоската земя
Логото на плоскоземците

Плоскоземците вярват, че Земята представлява диск, ограден с морски лед, който не позволява на океаните да изтекат в пространството отвъд. Но какво има "отвъд", засега остава неизвестно…

По време на интервюто, предадено от телеграфската агенция Associated press, идеологът на плоскоземците е обсъдил и други изключително интересни теории на своето общество (или секта) като например, че НАСА се контролира от масони и илюминати, които искат да вярваме в сферичната форма на нашата планета, и, че Илън Мъск прави фалшиви ракети от дирижабли. Ти да видиш – къде сме ниЙ, къде е той.

Майк Хюс е меко казано странна птица. Той е шофьор на лимузина от Калифорния и вероятно ще се изненадате, но това не е първото му саморъчно изстрелване към космоса. Хюс го е правил вече два пъти – веднъж с лимузина с ракетно задвижване и втори път с парна ракета. С първата му пилотирана ракета изминава 0.4 км през 2014 г. Нали знаете приказката – лудите и Господ ги пази. Обаче има и една друга – на третия път гърненцето се пука… Разбира се, ние не желаем смъртта му, а само образуването на гънки по изглежда плоската му мозъчна повърхност.

Майк не отрича единствено теорията за кръглата Земя. Не, той стига много по-далеч и отрича цялата наука. Което е изключително интересно, тъй като той конструира ракети, за което са необходими научни познания.

"Не вярвам в науката," казва той пред Associated Press. "Разбирам от аеродинамика и динамиката на течностите, и как нещата се движат във въздуха, знам точните размери на ракетните дюзи и тръстери. Но това не е наука, това е просто формула. Няма разлика между науката и научната фантастика."

Просто формула. А как ли хората са достигнали до тази формула и как да ги наречем, ако не учени? Може би формуляри?

Майк Хюс
Ракетната установка на Хюс

Последната му ракета отново ще е парна. Хюс я е построил само за 20 000 долара – за изстрелваща рампа е използвал каравана. Ако това е вярно, е наистина впечатляващо. Може би Майк е следващия Вернер фон Браун… с тази разлика, че вярва по-скоро на гръцката митология, отколкото на съвременната наука. 

Ами, какво още да ви кажем за Хюс. При изстрелването през 2014 г. той е доста лошо ранен и възстановяването му отнема 3 дни. Какво ли ще се случи в събота? Нямаме търпение да разберем! Изстрелването ще се предава на живо в Youtube и на личния сайт на Хюс. Около 2-3 часа местно американско време той ще напълни резервоара на ракетата си с 265 л вода, които трябва да го изпратят в небесата. Надяваме се не в смисъла на "ритнал камбаната". Два парашута ще го върнат на Земята…

Е, стискаме му палци да се издигне достатъчно, за да види какъв глупак е.

По статията работи: Величка Мартинова
Източник: sciencealert.com; iflscience.com
Снимки: sciencealert.com; iflscience.com; wikipedia.org

Още по темата:

5.0, 2 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлНовиниСнимкиЛюбопитноНормативни актовеИсторияПсихологияОрганизации