Начало Лайфстайл За свободното време Непозната земя Призрачен град се продава за 2 милиона долара

Призрачен град се продава за 2 милиона долара

Призрачен град се продава за 2 милиона долара - изображение

Ако сте търсачи на силни усещания и притежавате около 2 милиона долара веднага може да си купите малко градче в щата Кънектикът, което никой не иска. Има една малка подробност: говори се, че мястото е обитавано от духове.

къща

Джонсънвил е странно място. Градът е основан през 1802-ра година. Мястото бързо се развива и се превръща в индустриален център за производство на канап. Населението постоянно се увеличава главоломно, докато през 1972-ра година светкавица удря местната мелница. Съоръжението изгаря. Това слага началото на края на града.


Процъфтяващото градче постепенно започва да обезлюдява. В средата на 20-и век, го купува богатият и ексцентричен индустриалец Реймънд Шмит. От този момент мястото се превръща в историческо хоби за новия собственик. През 60-те години на миналия век той построява множество сгради - църква, детски магазин и училище, които обзавежда с предмети от викторианската епоха. Странното е, че мъжът не допуска външни лица в обектите. След години неочаквано, Шмит решава да се продаде мястото за 3.5 милиона долара, но не успява.

къщи

Мястото е покрито със зелени пасища, стари постройки и огромно имение. Днес всички те не функционират и са празни, а градчето е обезлюдено и не привлича купувачите.Но, защо? Причината са легендите, които се носят за града, а именно, че той се обитава от призрака на неговия основател - Емъри Джонсън.

къща

След инцидента всички напускат градчето. От този момент мястото е известно като градът, който е обитавам от призраци. Има слухове, че множество духове се разхождат постоянно в него, и именно те са причината жителите да напуснат спокойното място.

къщи

Шери Милки ,агент по недвижими имоти, който се занимава с продажбата на Джонсънвил се надява, след 20 години тишина, мястото отново да привлече хора, които да се заселят в него.

През 2001-ва година хотелска верига иска да купи града , за да го превърне в място за пенсионери. Преди финалната сделка, обаче, собственикът на хотела заявява, че по икономически причини се отказва от имота. Така градът остава празен вече 20 години.

къщи

Днес в необитаемия град идват само охранители, наети да пазят мястото от ловци на духове и градски изследователи. Постоянни обитатели няма.

къщи

Експертите твърдо заявяват, че има потенциал за развитие. Освен като туристическа атракция и място за сватби градчето може да се превърне в слънчева или вятърна ферма. Естествено, ако някой прояви интерес да го купи и развие.

къщи


Ако ви се струва, че това населено място ви е познато, то не се лъжете. Кадри от него са включени в музикалния видеоклип "Реката на мечтите" на Били Джоел от 1993г. Сцени от филма „Freedom“, с участието на Куба Гудинг Джуниър, също са заснети там. През 2014г. филмът на ужасите „Deep in the Darkness“ представя Джонсънвил като зловещ малък град, чиито местни жители крият тъмна тайна. Дали има нещо вярно в това описание?

 източник: usatoday.com; vice.com

 по статията работи: Илияна Стоянова

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияПсихологияЛайфстайлСнимкиСоциални грижиНовиниЛюбопитноОрганизации