Начало Лайфстайл За свободното време Непозната земя 5 мистериозни изчезвания, които и до днес не са разгадани – част 2

5 мистериозни изчезвания, които и до днес не са разгадани – част 2

5 мистериозни изчезвания, които и до днес не са разгадани – част 2 - изображение

Историята на човечеството е пълна с мистични истории, които и до днес не можем да разгадаем. Следващите 5 истории се случват преди няколко десетилетия. Много от тях са свързани с мистериозни събития, които са без свидетели. За някои е удобно да се каже, че са мистицизъм, докато други (по-упоритите) продължават да търсят улики в архивите и са решени да разрешат мистериите. 

Изчезването на 5 деца от спалнята им

изчезнали деца

На 24 декември 1945 г. собствениците на малък хотел във Вирджиния, Джордж и Джени, са вкъщи заедно с 7-те си деца. В 21 часа, най-голямата им дъщеря, Марион, дава на братята и сестрите си подаръци. Децата са развълнувани от играчките и остават да си играят, вместо да спят. След като оставят най-малките деца под наблюдението на по-големите деца, Джордж и Джени заспиват.

Джени се събужда около 1 часа след миризма на дим. Изтича от спалнята и разбира, че цялата им къща гори. Без да има възможност да се добере до телефона, тя събужда мъжа си и заедно се опитват да спасят децата си. Джени започва да вика по имена на малките, но само двете момчета слизат долу. Другите 5 деца ги няма, телата им така и не са открити. Родителите отказват да повярват, че те умират в огъня и предполагат, че са отвлечени от сицилианската мафия.

Седем години след трагедията родителите с разбито сърце показват снимки на децата си по телевизията. Съобщението призова всеки който има информация относно местонахождението им да се свърже с тях.
Става ясно, че години преди трагедията в семейния хотел идва мъж, който моли да бъде назначен на работа. Когато мъжът вижда електрическите дъски, казва, че един ден те ще станат причина за пожар.

Преди срещата с мистериозния мъж, собственикът на хотела се допитва до служители на електроенергийна компания. Те проверяват всички кабели и стигат до заключението, че са в добро състояние. Ето защо Джордж не обръща внимание на думите на човека. След това при бащата идва застрахователен агент и предлага да направи застраховка на имуществото и семейството. След като Джордж отказва, агентът казва, че всичките му деца ще умрат, защото техният баща се държи грубо с него. 

Това, което се случва онази вечер в къщата все още остава загадка.

Бенингтънският триъгълник

Бенингтънския триъгълник

Това странно име е дадено на горите, разположени около планината Гластънбъри в окръг Бенингтън, Върмонт. Точно както в известния Бермудски триъгълник, хората изчезват без никакви следи от автобуси, бензиностанции. Петима американци, изчезват в триъгълника Бенингтън и чиито следи не са открити и до днес.

Първото изчезване става през 1945 г. Един 74-годишен горски пазач, Миди Рейвърс, е бил турист в гората с 4 ловци. В един момент Ривърс тръгва напред и ловците го губят. Никой не вижда оттогава. Според ловците опитен лесничей като него не би могъл да се изгуби.

Година по-късно 18-годишната второкурсничка Паула също изчезва в гората. Момичето отива на разходка по туристическата пътека Long Trail и никога не се завръща. Паула е дъщеря на известен архитект и изчезването й води до създаването на нов полицейски участък във Върмонт. Търсенето бе поверено на  изследователи от Ню Йорк, Кънектикът и Масачузетс заедно с агенти на ФБР до 1947 г.

Разследващите не откриват нищо. По-късно има заподозрян - един от местните жители, който заявява, че знае къде е изчезнало момичето. Когато прави това изявление, заподозреният е пиян. Но тъй като тялото на Паула никога не е било намерено, не е имало процес.

карта на мястото

Три години след това събитие се случва още едно мистериозно изчезване в триъгълника Бенингтън. След като посещава близките си, Джеймс Тедфорд си тръгва с автобус. Последният път, когато е видян, той седи в задната част на автобуса и е задрямал. Джеймс така и не достига до последната спирка. Никой не знае какво се е случило с него.

Една година след изчезването на Джеймс Тедфорд, едно 8-годишно момче, Пол Йефсън, също изчезва на територията на триъгълника Бенингтън. Той е в камион с майка си. В един момент жената набива спирачки и се разсейва за няколко секунди. Това е достатъчно, за да изчезне момчето. Този ден момчето носеше ярко червено яке, но доброволци и полицаи не откриват нищо при претърсване на района.

16 дни по-късно 53-годишна жена Фрида Лангер също изчезва докато се разхожда в района с братовчед си. Тя пада в реката и се намокря. Момичето решава да остави братовчед си и да се върне в лагера, за да се преоблече. Това е последният път, в който някой я вижда.

Никакви други изчезвания не са се случили в Бенингтънския триъгълник оттогава.

Според полицията само един човек е изчезнал през последните 50 години в района на Бенингтънския триъгълник. Така че днес може да се нарече спокойно място.

Независимо колко време минава, тези истории няма да бъдат забравени, защото човешката природа няма да позволи неща, които събуждат такова изгарящо любопитство в съзнанието ни да изчезнат.

Виж първата част на статията ТУК

По статията работи: Илияна Стоянова

Източник: brightside.me

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлСнимкиЛюбопитно