Начало Лайфстайл За свободното време Непозната земя 8 добре познати места, които крият тайни

8 добре познати места, които крият тайни

8 добре познати места, които крият тайни - изображение

Някои психолози твърдят, че фактът, че виждаме богата и подробна картина на света, е само илюзия. Защото, ако не е интересно, ние не обръщаме внимание. Във всеки един момент осъзнаваме само малка част от това, което ни заобикаля и не забелязваме какво е скрито от нашето съзнание.

Представяме ви 8 добре познати места, които крият тайна. Сигурно сте ги посетили десетки пъти, но никога не сте предполагали за тайните, които са скрити там.

Тайният клуб на Дисниленд 33

Дисниленд

В сърцето на площад Ню Орлиънс в Дисниленд има таен ресторант - клуб 33. Уолт Дисни се нуждае от място, където да забавлява посетители, дарители, известни личности и политици. За съжаление официално е открит едва през май 1967 г. - няколко месеца след смъртта му. Има дълга чакаща листа за плащане на таксата за присъединяване от 25 000 щ.д. и таксата за членство в размер на 10 000 щ. д., за да станете един от нейните членове.

Частен апартамент на Густав Айфел

Айфелова кула

Айфеловата кула е завършена през 1889 г. и скоро стана известно, че дизайнерът Густав Айфел не е забравил за себе си и е построил малък апартамент близо до върха на кулата. Много от парижкото висше общество се опитва да наеме уютното малко пространство, но Айфел отхвърля всички предложения. Той предпочита да го използва за размисъл и да забавлява престижни гости като Томас Едисон.

 Железопътна линия 61 , Гара Гранд Сентръл, Ню Йорк

железопътна линия

Под балната зала на хотел Waldorf Astoria има тайна железопътна линия, датираща от 30-те години на 20-ти век. Построена е заедно с останалата част от Гара Гранд и има специална мисия. Използване е от президента Франклин Рузвелт, който искал да пристигне незабелязано в хотела, така че никой да не го види в инвалидната количка, когато страда от полиомиелит. Въпреки че е трудно да се потвърди, предполага се, че линията все още се използва като тайно бягство за президенти и известни личности, посещаващи града.

Балкон на 103-ия етаж на сградата на Емпайър Стейт Билдинг

Туристите обикновено посещават терасата за наблюдение на 86-ия етаж на сградата "Емпайър Стейт Билдинг". Най-ентусиазираните отиват с асансьора до 102-ия етаж, за да видят гледките откъм дебелите прозорци. Но малко знаят, че на 103-ия етаж има още една тайна тераса. Тя е запазена само за безстрашни знаменитости.

Тайната стая в обществена библиотека в Индия

библиотека Индия

Историята на сградата на Обществената библиотека в Индия се оказва доста интересна за изследователите. Ето защо археолозите бяха доста развълнувани да открият загадъчна стая в 250-годишната сграда. Стая, за която никой не знаеше и никой не можеше да влезе, защото нямаше никакви врати, прозорци.
Учените си мислеха, че това може да е зала за изтезания или може би е запазила някои невъобразими съкровища. Но грешат и остават малко разочаровани: оказва се, че тя е пълна с кал, чието предназначение остава мистерия.

Тенис клуб "Вандербилт" в Гара Гранд Сентръл

тенис клуб

Друга тайна, която Нюйоркската централна гара крие от 60-те години на миналия век -тенис кортове. Те са отворени за обществото веднъж, но през 1984 г. Доналд Тръмп ги купува и решава да ги превърне в частен тенис клуб, където знаменитости и други богати хора могат да играят тенис. През 2009 г. клубът "Вандербилт" е затворен и бе създадено заведение за работещите в гарата. През 2011 г. са построени нови кортове и тенис клубът се мести на новопостроения 4-ти етаж.

Балната зала на австралийската гара

бална зала

На последния етаж на най-натоварената железопътна гара в Австралия има изоставена красива бална зала. Пространството, заемано от балната зала, първоначално е използвано за лекциите на Викторианския железопътен институт. По-късно през 50-те и 60-те години това е място за публични танци, които изпълват залата, докато танцьорите не успеят да хванат последния влак.

Колосът на Апенините

колосът на Апенините

Тази гигантска статуя е построена в края на 16-ти век в Италия. Намира се в парка „Вила Демидоф“ в Тоскана и има тайна. Има няколко вътрешни стаи с фрески и фонтани. От лявата ръка на гиганта може да излиза вода, а в главата му има огнище. Ако то се запали, ноздрите на колоса ще бълват пушек.

Редактор: Илияна Кръстева

Източник: brightside.me

Снимки: architectureau.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлСнимкиЛюбопитно