Начало Лайфстайл Аз и моето семейство Мама, тате и аз "Замръзналото кралство" детронира Барби в Америка като най-желан момичешки подарък за Коледа

"Замръзналото кралство" детронира Барби в Америка като най-желан момичешки подарък за Коледа

"Замръзналото кралство" детронира Барби в Америка като най-желан момичешки подарък за Коледа - изображение

За първи път от завеждането на официалната статистика на Националната федерация на търговците в САЩ за най-желаните подаръци за Коледа на американския пазар куклите Барби отстъпиха първото си място в класацията на играчките за момичета на друг бранд. Ако имате поне едно ваше или близко дете наблизо, независимо дали сте граждани на САЩ и пазарувате в Уолмарт, или живеете на другия край на земното кълбо, вероятно предварително знаете кой е тазгодишният топ подарък за момиченца, искан най-много от Добрия старец и верните му помощници (и нямаме предвид джуджетата). Куклите от най-касовата кино анимация в историята - "Замръзналото кралство", разбира се! Червенокосата Анна и вълшебната Елза.

Според проучването на федерацията (NRF), проведено между 3 и 10 ноември 2014 година сред близо 6600 потребители, 20 процента от родителите на момиченца планират да им подарят за Коледа играчка от серията "Замръзналото кралство" (Frozen), докато контингентът на Барби към момента е 16.8%.

"Барби беше на върха повече от десетилетие, но едва ли някой е изненадан от факта, че "Замръзналото кралство" на Disney детронира куклите на Mattel, като се има предвид какви бяха тенденциите сред момичетата при избора на костюм за Хелоуин", коментира феномена Frozen Пам Гудфелоу – директор на анализаторската фирма Prosper’s Consumer Insights, осъществила проучването по поръчка на NRF.

Триумфът на "Замръзналото кралство" изглежда неизбежен и поради факта, че търсенето на всичко, свързано с филма, не е стихнало, а напротив – неизменно нараства – още от момента на излизането му по екраните в края на 2013 година. Нещо повече – току-що стана ясно, че Frozen 2 действително ще има, след като информацията за планираното от Disney продължение бе потвърдена без да оставя място за интерпретации от самата Идина Менцел – изпълнителката на ролята на Елза и на песните на ледената принцеса във филма.

След "Замръзналото кралство" и Барби, в списъка с най-желаните коледни подаръци от американските момиченца се нареждат куклите от серията "Монстър хай", продуктите на American Girl и LEGO. Най-известната марка конструктори се нарежда на първо място в класацията на момчетата, следвана от общото понятие "коли и камиончета", играчки от продуктовата гама на Teenage Mutant Ninja Turtles (костенурките нинджа), видеоигри, коли и аксесоари на Hot Whells, и гейм конзолата на Microsoft – Xbox One. iPad на Apple е седмият най-желан подарък от момичетата и 10-ти – при момчетата.

Споделете и вие какви подаръците смятате да оставите под коледната елха тази година? А какви бихте искали да получите?

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЗдравни съветиЛайфстайлПсихологияЛюбопитноСнимкиНовиниИсторияСпортСоциални грижиРецептиГеография