Начало Лайфстайл За свободното време Живот и Ум Дом за насилвани момичета откри вокалистът на Аеросмит

Дом за насилвани момичета откри вокалистът на Аеросмит

Дом за насилвани момичета откри вокалистът на Аеросмит - изображение

Вокалистът на АеросмитСтивън Тайлър – е доказал се музикален гигант. Но огромното му влияние в обществото не се ограничава дотук. Той е известен и със своята алтруистична организация Janie's Fund, която подпомага насилвани момичета.

На 4 февруари тази година Тайлър отвори втори дом за насилвани момичета, наречен Janie’s House. Къщата е с площ от 39 000 квадратни метра. Намира в Бартлет, Тенеси и в нея могат да бъдат настанени по едно и също време 14 момичета на възраст между 14 и 18 години. Домът осигурява още медицинска и терапевтична помощ 24 часа, седем дни в седмицата на 30 момичета годишно.

Кампусът разполага с открита жилищна площ и изглед към живописно езеро. А фреските и цитатите, изписани по стените на новото момичешко жилище са избрани лично от Стивън Тайлър.

"Това ме прави изключително щастлив. Вече е факт. Да помогнем дори на едно момиче в Janie’s House ще бъде сбъдната мечта… Точно когато си мислите, че светът ви се срива, ще може да се преобразите в пеперуда [намирайки закрила във фондацията]."

Новооснованият дом и фондацията на Тайлър, която ги закриля, са кръстени на известна песен на групата от 89-та – Janie’s Got a Gun. В песента се разказва за момиче, което е насилвано от семейството си, и нейното отмъщение към тях.

Вокалистът на Аеросмит създава фондацията през 2015 г., за да бъде сигурен, че момичетата, станали жертва на физически или психически тормоз, имат място, където да бъдат закриляни. Там ще им се указват подходящите ефективни услуги, които да им подпомогнат да преодолеят травмата.

Фондацията Janie's Fund отделя близо 500 000$ за проекта и продължава да набира средства за първия дом Janie’s House, който е отворил врати през 2017 г.

На церемонията по откриването на новия проект са присъствали момичета, които вече са били част от програмата

"Благодарение на Janie’s House успях да науча много за миналото си и да разбера, че не съм единственото момиче, което е имало сериозни проблеми в семейството." – споделя едно от порасналите вече деца пред CBS News.

Тайлър споделя пред същата медия, че изпитва силна емпатия към насилвани момичета. Съпричастието му се заражда от времето, което прекарва в рехабилитация:

"Докато бях там, всички момичета, с които се срещнах, бяха насилвани физически, психически или вербално, или поне 90% от тях."

До днешната дата фондацията на емблематичния певец е събрала над 4 милиона долара. Успехите личат и по разрастването на проекта. До края на тази година е планувана още един дом от този тип да бъде открит в Лас Вегас. Влиянието на Стивън Тайлър върху живота на младите травмирани девойки със сигурност ще продължава да расте, да се разпространява, помагайки на все повече и повече жертви на домашен тормоз.

Редактор: Милена Минчева

Източник: goodnet.org; janiesfund.org

Още по темата:

5.0, 2 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияНовиниСоциални грижиЛайфстайлАнкетиПсихологияИнтервютаЛюбопитноСнимкиБотаникаЛечения