Начало Лайфстайл За свободното време Светски шум Времето изтече: Холивудските звезди в борба срещу сексуалния тормоз

Времето изтече: Холивудските звезди в борба срещу сексуалния тормоз

Времето изтече: Холивудските звезди в борба срещу сексуалния тормоз - изображение

Повече от 300 актриси, писатели, режисьори и продуценти основаха движение за защита на жените от сексуален тормоз и дискриминация. "Time's Up" ( Времето изтече) е името на инициативата, която е основана от холивудските знаменитости, сред които Мерил Стрийп, Натали Портман, Рийз Уидърспун, Кейт Бланшет, Ева Лонгория, Ема Стоун и други.

"В редица случаи тормозът продължава, защото онези, които го извършат, така и не плащат за действията си", обясняват от движението в "писмо на солидарност", публикувано на техния сайт.

Създателите на проекта призовават да се сложи край на проблемите с неравенството между половете и дисбаланса във властта, както апелират и за еднакво заплащане за мъже и жени с еднакъв труд.

холивудски знаменитости

"Време е да сложим край на необходимостта жените да се борят, за да бъдат приети за равнопоставени, да израстват професионално и най-вече да бъдат чути. Времето на този монопол приключи", пише в уебсайта на движението.

Основателите настояват фирми или организации, в които има случаи на сексуален тормоз, да бъдат глобявани. 

"Осигуряването на доходи не трябва да бъде за сметка на безопасността, достойнството или морала на някого. Всеки човек трябва да работи в среда без злоупотреба, насилие и дискриминация."

За оказване на подкрепа към жертвите на сексуални посегателства е създаден фонд, в който се събират дарения на платформата "GoFundMe". Само в рамките на две седмици има повече от 13 милиона долара от планираните 15. Средствата ще бъдат насочени към оказване на юридическа помощ на жени и мъже - жертви на сексуален тормоз на работните им места.

Първо ще се помага на хора, които не могат да покрият разходите си за юридически услуги. По правило това са служители в сферата на услугите - сервитьори, хигиенистки и много други. 

лого на движението

"Призоваваме всички медии, които разследват и отразяват случаи на сексуални посегателства срещу известни знаменитости, да отделят същото време, за да покажат безбройните преживявания на хора, които са извън светлините на прожекторите. Те също имат нужда от вашата и нашата помощ", призовават от организацията.

"Time's Up" апелира повече жени да заемат ръководни постове, както и равно заплащане и възможности за мъже и жени, работещи в сферата на киното. 

холивудски знаменитости

"Ангажираме се да продължим да настояваме за промени в нашата собствена сфера, така че да превърнем шоубизнеса в справедливо и сигурно място за всички".

В последните месеци САЩ бе разтърсен от скандали, свързани със случаи на сексуални посегателства.
През декември, списание "Таймс", избра движението срещу сексуалния тормоз #MeToo за личност на годината. "#MeToo е най-бързо протичащата социална промяна от десетилетия насам, която започна с индивидуални прояви на смелост от стотици жени и мъже, които решиха да разкажат историите си", сподели главният редактор на списанието Едуард Фелсентал.

По статията работи: Илияна Стоянова

Източник: eonline.com; dailymail.co.uk

Снимки: timesupnow.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияПсихологияЛайфстайлАнкетиСоциални грижи