Начало Лайфстайл За свободното време Култура и изкуство Снимат документален филм за възхода и падението на холивудския продуцент Харви Уайнстийн

Снимат документален филм за възхода и падението на холивудския продуцент Харви Уайнстийн

Снимат документален филм за възхода и падението на холивудския продуцент Харви Уайнстийн  - изображение

Обществената телевизия на Великобритания, BBC, ще реализира "окончателния документален филм" за секс скандала около холивудския продуцент Харви Уайнстийн. Деветдесетминутният проект вече има работно заглавие "Уайнстийн", а режисьор е Урсула Макфарлан, която обещава интервюта с "множеството актриси, които са достатъчно смели, за да разкажат как са станали жертви на сексуален тормоз от страна на похотливия продуцент".

Харви Уайнстийн

От екипа на продуцентската компания заявиха, че лентата ще представи "свежи прозрения и откровения за епичната история, свързана с възхода и падението на Харви. Освен това ще разкрие "пълно описание на един от най-всеобхватните скандали, които са се случвали в историята на Холивуд и продължават и до днес".

Филмът ще разгледа и още една сюжетна линия, а именно историята на Холивуд и "сложната комбинация от пари, власт, експлоатация, злоупотреби, която се оформя с появата на студийната система през 30-те години на миналия век."

На фона на всичко това ще се открои разказът за необикновеното издигане и падение на Уайнстийн. Лентата ще достигне до отговорите на големите въпроси, които са в центъра на скандала –  защо поведението му е такова години наред, какво разкрива историята му за мъжете с власт в Холивуд и настъпи ли повратният момент в отношението към жените на работното им място.

От телевизията не са обявили кога ще е премиерната прожекция, но очакванията са зрителите във Великобритания да я видят през 2018 г.

По статията работи: Илияна Стоянова

Източник: bbc.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлПсихологияАнкетиСоциални грижиСнимкиСпортЛюбопитноРецепти