Начало Лайфстайл За свободното време Любопитно и забавно 8 тайни, скрити в логата на холивудските филмови студия - част 2

8 тайни, скрити в логата на холивудските филмови студия - част 2

8 тайни, скрити в логата на холивудските филмови студия - част 2 - изображение

Warner Bros.

Това лого изглежда съвсем очевидно: щит с инициалите на основателите на компанията (братята Уорнър). Въпреки това, зад него има известна доза неистина, защото това не е истинското фамилно име на братята основатели. Техните родителите емигрират от Руската империя в Америка и истинското им фамилно име е Wonskolaser.

лого 1

Walt Disney

Логото на най-известното анимационно студио в света изобразява приказен замък. Първоначално вдъхновението за този образ е замъкът Нойшванщайн в Германия. През 2006 г. обаче е заменено от замъка на Пепеляшка, който се намира Дисниленд, Париж.

лого 2

Castle Rock Entertainment

Това филмово студио отдавна принадлежи на Warner Bros, но през 80-те години Entertainment прави филмови адаптации по романите на Стивън Кинг. Компанията получи името си от несъществуващия град Castle Rock, който често се свързва с романите на известния автор. Логото му показва фара от филма на ужасите от 1993 г., базиран на книгата на Кинг със същото име – „Необходими неща“.

лого 3

Scott Free

Режисьорът Ридли Скот има свое собствено филмово студио. Логото му е анимация, която показва как човек се превръща в птица. Художникът, който го е проектирал - италианският илюстратор Джанлуиджи Токафондо, е създал всяко отделно движение и след това го е обединил.

лого 4

източник: brightside.me

снимки: youtube.com

по статията работи: Илияна Стоянова

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлСнимкиЛюбопитноСпорт