Начало Лайфстайл За свободното време Светски шум 6 известни личности, отгледани в приемни семейства

6 известни личности, отгледани в приемни семейства

6 известни личности, отгледани в приемни семейства - изображение

Много известни хора осиновяват деца от целия свят, за да им дадат възможност за един по-добър и щастлив живот – като например Анджелина Джоли и Мадона. Но както се оказва и много звезди са осиновени и отгледани от "непознати".

Днес решихме да ви покажем, че да си осиновен не е порок, нито пречка човек да сбъдне мечтите си. Точно обратното. Уверете се сами.

Стийв Джобс и биологичният му баща Абдулфатах (Джон) Джандали

Стийв Джобс и баща му

Стийв Джобс е роден на 24 февруари 1955 в частна клиника в Сан Франциско. Биологичната му майка, студентката Джоан Шийбъл, трябвало да изостави бебето, заради своите родители. Когато те разбрали, че е бременна от Абдулфатах Джандали, който е със сирийски произход, те заплашили, че ще я оставят без наследство.

Приемният баща на Стийв, Пол Джобс, запалва детето по електрониката. Той също така плаща образованието на Стийв, предоставяйки му възможността да покори света, което той и прави. Самият Стийв Джобс не обича да наричат родителите му "осиновители". Той казва "Те ми бяха родители на 100%".

Никол Ричи и биологичният й баща Питър Майкъл Есковедо

Никол Ричи и баща й

Родителите на Никол я отглеждали до 3-годишната й възраст, след което я оставили под грижите на приятеля им Лайънъл Ричи. Причините били трудното финансово положение на семейството: родителите на Никол не можели да й предоставят всичко необходимо за нормалното й съществуване. Шест години по-късно Лайънъл Ричи и съпругата му Бренда Харви-Ричи официално осиновили момичето, а Майкъл Джексън й станал кръстник.

В интервю пред журналисти, Никол признава, че "Родителите ми бяха приятели с Лайънъл… те вярваха, че те щяха да се грижат по-добре за мен." Тя твърди, че продължава да поддържа връзка с биологичната си майка.

Джейми Фокс

Джейми Фокс

Джейми Фокс, известният американски актьор, е роден в Тексас в семейството на Луис Диксън и Даръл Бишъп. Скоро след раждането му, родителите му го изоставили и Джейми е отгледан от приемните родители Марк и Естер Мари Тали.

Той отраства в афро-американски квартал, като неговата баба му оказва най-голямо влияние. Тя настоявала момчето да развие любов към изкуството, научила го да свири на пиано и го подтикнала да учи класическа музика в колежа.

Рей Лиота

Рей Лиота

Биологичните родители на Рей се отказали от него, защото семейството не можело да си позволи отглеждането на детето. Момчето било осиновено от двойка заможни италианци, благодарение на които той получил тази красива фамилия и ново обично семейство. Те също така осиновили и едно момиченце, Линда, така че Рей не отраснал като самотно дете.

Коко Шанел

Коко Шанел

Най-известната жена моден дизайнер в света е родена през 1883 г. в Сомюр. Родителите й не можели да се грижат за децата си (освен Коко те имали още 4 деца), поради което те били отгледани от роднини.

Когато Коко станала на 12, баща й напуснал семейството. Тя била изпратена в сиропиталище, след което в католически манастир и накрая в пансион. Според Коко, това е нещото, което я накарало да избере бъдещата си професия: тя била принудена да носи сива мрачна униформа през целия си живот и мечтаела да облече всички жени по света в красиви женствени дрехи.

Джон Ленън

Джон Ленън

Скоро след раждането на Джон, родителите му се развели. Майка му си намерила нов мъж, а момчето било прехвърлено на грижите на леля си Мими и съпруга й.

Според Ленън Мими била много строга и не одобрявала интереса на момчета към музиката и китарата. Той си припомня думите й "Китарата е хубаво нещо, но няма да ти помогне да се издържаш!".

източник: brightside.me

по статията работи: Величка Мартинова

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСоциални грижиНовиниЛайфстайлСнимкиЛюбопитноСпорт