Начало Лайфстайл За свободното време Любопитно и забавно 8 доказателства, че Фейсбук знае всичко за любовния ви живот

8 доказателства, че Фейсбук знае всичко за любовния ви живот

8 доказателства, че Фейсбук знае всичко за любовния ви живот - изображение

Знаете ли, че има група от изследователи на данни, които изучават любовния живот на потребителите в социалната мрежа – Фейсбук? Благодарение на техните анализи, изкуственият интелект е в състояние да предвиди кога ще започнете романтична връзка и то с невероятна точност (в някои случаи по-добре и от психолог).

фейсбук

Представяме ви някои знаци, които „повдигат завесата“ на любовния живот в социалната мрежа. Фейсбук изучава любовта, като анализира други двойки. Важно е да се отбележи, че не всички потребители отбелязват дали са обвързани или не. По-скоро се изследва поведението на тези, които посочват в профила си, че са обвързани. Тяхната активност се сравнява с тази на други хора.

Ако Фейсбук заподозре, че имате връзка с някого:

връзка


Ще започнете да виждате повече публикации от този човек във вашия Newsfeed


Той ще се появява по-напред сред потребителите в чата


Често ще се появяват напомняния за общи спомени.


Мрежата ще ви покани да организирате среща за рожден ден или друго събитие за конкретната личност.


Сайтът понякога ще ви напомня за това, което ви обединява и предлага да споделите съвместни спомени във вашата хронология.

Фейсбук чете всичко, което пишат обвързаните

 

фейсбук

Доказано е, че 100 дни, преди да започнат връзка, потребителите са склонни да използват думите „любов“ и „щастие“ в съобщения или в постове.

Фейсбук знае каква ще бъде възрастта на бъдещият ви приятел

двойка

Колкото по-възрастен е потребителят, толкова по-малък е шансът бъдещото му гадже да бъде на същата възраст. При 20 - годишните, партньорите са около 1 или 2 години по-големи. А при 40 – годишните разликата във възрастта е между 5 или 6 години.
Има и изключения, разбира се. Например, скандинавците предпочитат обектите им да бъдат на тяхната възраст, докато мъжете в Египет избират жени 8-10 години по-млади.

Фейсбук знае месеца, в който ще се запознаете с нови хора

фейсбук

Всяка година през август потребителите добавят нови приятели, живеещи предимно в други страни. Тази тенденция може лесно да бъде обоснована. През август повечето потребители ходят на почивка. И, разбира се, когато са далеч от дома, хората са по-склонни да създават нови приятелства.

Фейсбук знае кога сте влюбени

двойка

Ако сте на 23 години и с вашата половинка промените статуса си „обвързани“ и той остане така за 3 месеца, шансът взаимоотношенията ви да са сериозни е голям. Изследователите предричат, че съществува възможност връзката ви да продължи повече от 4 години.

Фейсбук знае кога се карате

 

график

Февруари ,май или юли са критични месеци, защото според изследователите голяма част от двойките се разделят. Причините: Свети Валентин или предстояща почивка, през която единият от двойката иска да бъде сам и да не празнува.

Фейсбук предсказва евентуална раздяла

график


Социалната мрежа може да предскаже раздяла. Седмица по-рано двойките започват да комуникират доста повече с приятелите си. А през „ден разделен“ съобщенията и коментарите от приятели се увеличават с 225%, защото оказват морална подкрепа през този тежък момент.


Фейсбук е сигурен, че любовта увеличава продължителността на живота

двойка

Хората, които използват мрежата, за да общуват с любимите, живеят по-дълго от тези, които се ограничават само с комуникация на живо. Дали?

 източник:brightside.me

 снимки: fakingnews.firstpost.com; newmediarockstars.com; scienceofrelationships.com; redbookmag.com

 по статията работи: Илияна Стоянова

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлСоциални грижиАнкетиПсихологияНовиниЛюбопитноСнимки