Начало Лайфстайл За свободното време Любопитно и забавно Как една полицейска шега създаде смут в социалната мрежа

Как една полицейска шега създаде смут в социалната мрежа

Как една полицейска шега създаде смут в социалната мрежа - изображение

Хората възлагат доверие в полицейските служители с живота си, за което и очакват отсрещната страна да приема задълженията си сериозно. Това означава, че когато някой, който притежава значка, се опита да се пошегува, може да има значителни последици.

Всичко започва с пост в мрежата на Фейсбук, публикуван от шерифския департамент на Форт Уейн, Индиана, и завършва с доста объркани и възмутени хора. В поста се казва, че ще бъде блокиран достъпът до Фейсбук, Туитър, Инстраграм, Тъмбрл и Ютуб между 28 февруари и 1 март. Прочитайки това, много хора забравят, че всъщност подобно своеволие, засягащо социалните медии, е неизпълнимо, най-малкото защото месец февруари има само 28 дни.

Службата получава безброй ядосани отговори от гражданите, които живеят в и извън окръга. Според служителите на Управлението по-голямата част от коментарите идват от места, които са извън тяхната юрисдикция. Постът, чийто първоначален мотив е бил просто невинна шега, получава над 2000 коментара, 3000 реакции и 8000 споделяния.

След като минава известно време, шефифът на окръга Браян Мърфи решава да разкрие истината. Новото изявление на департамента гласи:

"Нашият пост от днес, понеделник, 29 януари 2018 г., относно "спирането" на социалните медии, беше една успешна демонстрация на тяхната сила. Искаме да напомним на всички да четет внимателно това, което виждат в интернет пространството. Проверявайте фактите. Не всичко, на което попаднете, е задължително вярно, независимо колко добре може да изглежда. За тези, които се почувстваха наистина зле от нашето заявление, искам да ви помоля да обърнете повече внимание на ролята на социалнитите медии в живота ви".

По статията работи: Наталия Тотева

Източник: boredpanda.com
Снимка: pixabay.com/bg

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлСнимкиИсторияПсихологияАнкетиЛюбопитноНовиниСпорт и туризъмСоциални грижи