Начало Лайфстайл За свободното време Любопитно и забавно Какво говори изборът ви на профилна снимка за личността ви?

Какво говори изборът ви на профилна снимка за личността ви?

Какво говори изборът ви на профилна снимка за личността ви? - изображение

Изборът на профилна снимка във Фейсбук си е истинско предизвикателство. На пръв поглед може да изглежда нещо обичайно и невинно, но профилната ви снимка може да каже за личността ви много повече, отколкото предполагате. Според едно ново проучване, подходът ви към изображението не само показва на вашите последователите колко прекрасни сте всъщност, но и разкрива много детайли от вашата личност.


Екип от изследователи от университета в Пенсилвания използвал софтуер за оценяване на характера, за да анализира профилните снимки на 66 000 потребители на Туитър. В резултатите от изследването учените разпределят потребителите в пет категории личности: хора, отворени към нови преживявания, невротици, съвестни хора, приятни хора, екстроверти.

В коя категория се вписвате вие?

Хора, отворени към нови преживявания

Потребителите, които използват този тип снимки, се наслаждават на новите и вълнуващи преживявания и не се страхуват да публикуват свои смахнати или ексцентрични фотографии. Най-вероятно е да ги видите с някакъв предмет, китара или сноуборд. Очилата са неизменна част от подобен род снимки. Въпреки че демонстрират умения, хората в тази категория е най-вероятно да направят безвкусни снимки, на които липсва цвят и изглеждат тъжни или ядосани на тях.

усмихнати хора

Невротици

Невротичните хора имат проблеми с прикриването на отрицателните си емоции. В резултат на това те качват изображение на нещо различно от лицето си като профилна снимка - било то кола, сграда или домашен любимец.

куче


Невротиците, които се осмеляват и публикуват снимка на лицето си, често изглеждат посредствено или скучно на въпросното изображение. Според авторите на изследването, този тип хора предпочитат да изглеждат нещастни, но имат чувството, че "влиятелните социални норми срещу тъжните или ядосани профилни снимки" не им позволяват да го направят.

Съвестни хора

Тези, които обичат "подредеността, планираното поведение и самодисциплината" се вписват в тази група. Тези техни черти личат в профилните им снимки и предават положителна емоция, вероятно защото изображенията винаги са усъвършенствани. Тези потребители са склонни да изглеждат по-възрастни на фотографиите и затова използват различни помощни техники като носене на очила или различен тип дрехи

усмихнато момиче

Приятни хора

Както подсказва името, тези личности са весели, щури и забавни на снимките. На тях те са заедно с други хора и не спират да се усмихват широко. Самото изображение вероятно ще бъде с лошо качество и с ниска резолюция, но тази група просто се забавлява прекалено много, за да отделя време да се фокусира върху заснемането на перфектния кадър.

момичета

Екстроверти

Друга категория с ярки персонажи са фукльовците, Екстровертите, макар и да се усмихват, правят най-лошите ( като качество) снимки.
" Фотографиите на екстровертите нямат връзка с цветните характеристики, които правят снимката естетически приятна (контраст, наситеност)", гласи проучването. Тези хора също така са склонни да се снимат с младежи или да използват други техники, за да изглеждат по-млади, отколкото са всъщност.

селфи

източник: telegraph.co.uk

снимки: pixabay.com, theotherpress.ca

по статията работи: Илияна Стоянова

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлСоциални грижиАнкетиПсихологияЛюбопитноНовиниСнимкиТестовеИсторияЗдравни съветиЛичности