Начало Лайфстайл За свободното време Култура и изкуство Пророк: 5 прогнози на Бил Гейтс, които се сбъднаха

Пророк: 5 прогнози на Бил Гейтс, които се сбъднаха

Пророк: 5 прогнози на Бил Гейтс, които се сбъднаха - изображение

През 1999 г. основателят на компанията „ Microsoft” Бил Гейтс пише книгата "Бизнес със скоростта на мисълта". В нея той прави прогнози за бъдещето на индустрията и оставя на хартия някои от водещите изобретения, уеб сайтове и джаджи, на които практически разчитаме в нашето ежедневие. Пет години преди Фейсбук, Гейтс мислеше за създаването на Фейсбук.

Представяме ви 5 от най-интересните прогнози, които се сбъднаха.

 Мобилни устройства

смартфон

Предсказание: Гейтс прогнозира, че хората ще носят "малки устройства", които ще им позволяват постоянно да комуникират помежду си, както и да проверяват новините, времето, да си резервират билети и да правят "почти всичко останало".

Реалност: И това ако не е перфектното определение за смартфон. В съвременния свят ние използваме телефоните си за всичко, благодарение на приложенията, които те имат.

Социални мрежи

социални мрежи

 

Предсказание: "Частни уеб сайтове ще ви позволят да комуникирате с приятелите и семейството си".

Реалност: Фейсбук

 

Сайтове, които позволяват да се сравняват цените

Амазон

 

 

Предсказание: „Ще бъдат разработени автоматизирани услуги за сравняване на цените, които ще позволят на хората да наблюдават цените в множество уеб сайтове, което ще улесни търсенето на най-евтиния продукт за всички индустрии.

Реалност: Днec вceки мoжe дa пoтъpcи в „Гугъл“, „Амазон“, „Ибей“ и множество други сайтове, цeнитe нa eдни и cъщи cтoки пpи paзлични пpoдaвaчи. 

Софтуер за мениджмънт

мениджмънт

Предсказание: Работодателите ще могат да видят онлайн и да намерят точно кого търсят, за да им помогнат с проект. Гейтс пише: "Управителите на проекти, които искат да съберат екип, ще могат да се включат онлайн, да опишат проекта и да получат препоръки за наличните хора, които отговарят на техните изисквания."

Реалност: Това вече съществува под формата на софтуер за управление на проекти.

Търсене на работа по интернет

клавиатура


Предсказание: Гейтс предсказа през 1999 г., че хората ще могат да си търсят работа онлайн.

Реалност: Към днешна дата интернет вече е най-големият посредник за търсещите работа и работодателите. В момента има тонове уеб сайтове за работа онлайн, а за голяма част от нас това е единственият начин да кандидатстваме за работа.

източник: indy100.com

снимки: pixabay.com; idealistcareers.org ;movesmart.org

по статията работи: Илияна Стоянова

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияНовиниЛайфстайлПсихологияСоциални грижиАнкетиЛюбопитноСнимки