Начало Лайфстайл За свободното време Живот и Ум 16 трудни предизвикателства, които жените срещат всеки ден, но мъжете няма да разберат - част 2

16 трудни предизвикателства, които жените срещат всеки ден, но мъжете няма да разберат - част 2

 16 трудни предизвикателства, които жените срещат всеки ден, но мъжете няма да разберат - част 2 - изображение

Ако трябва да го кажем просто - "да бъдеш жена не е толкова лесно". В патриархалния свят има много предизвикателства, които жените срещат всеки ден, с които мъжете просто не се налага да се справят. Това е така, защото живеем в култура, създадена да отдава предпочитание на един пол пред другия. Кампаниите за равенство между половете са постигнали наистина много в рамките на последните няколко десетилетия, но въпреки това правата на жените все още имат дълъг път за извървяване. Всъщност, дори и в напреднала епоха като днешната светът очаква от нас да следваме нормите и правилата на обществото.

Няма как да не признаем, че някои важни въпроси получават цялото внимание на медиите. Те включват разликата в заплатите, тормозът между половете и представянето му в медиите, дискриминацията в работната сила и неравенството в грижите за децата. Можем да кажем, че сексизмът е много по-сложен, отколкото повечето хора си мислят.

Обсъдихме само малките проблеми, пред които са изправени жените всеки ден. Факт е, че значителна част от сексизма, през който преминаваме, идва от натрапени социални желания, независимо дали това е стремежът да бъдем винаги секси или този да сме в крак с модните тенденции.

Ето защо съставихме списък с ежедневни проблеми, които жените се налага да преживяват. Те ни показват колко трудно е да живеем като жени в мъжки свят. Нека погледнем по-долу.

9. Усмивката на жената

Няма как да не признаете, че вероятно също сте уморени от това всички да ви казват да изглеждате по-ведри, всеки път, когато излизате от вкъщи. Независимо от това дали сте болни, изцедени, изчерпани, тъжни и т.н., всеки очаква да показвате физическа привлекателност през цялото време. Следващия път, когато някой ви инструктира да се усмихнете, имате незабавно разрешение да го цапардосате толкова силно, колкото можете. Само гледайте да не е в лицето, за да нямате проблеми със закона. ;)

10. Сексуалното насилие

Един от основните проблеми, които жените преживяват, е сексуалното насилие. Това е недостатък на нашето общество и сериозен проблем, срещу, които трябва да се изправим. Няма да вадим статистики, само ще кажем, че случаите на изнасилване са наистина много. Няма нужда да споменаваме и факта, че често жената се сочи за виновна с думите "тя сама си го е търсила".

11. Подстригването струва много

Жените плащат много повече от мъжете за подстригване. Това колко ще платите не зависи от прическата, а от пола. Женските прически са много по-скъпи от мъжките.

12. Високите токове

Разбира се, носенето на токчета не е необходимост за жените, но при някои условия те са точно такива. Въпреки факта, че токчетата са много неудобни, жените ги носят. Понякога те могат да причинят мъчителна болка – още едно нещо, за което на мъжете не им се налага да мислят.

13. Сложните модни тенденции

Жените обичат пазаруването. Те обичат да се гласят и "да се правят на кукли". Това обаче не е толкова просто, колкото изглежда. Натискът по избор на подходящите продукти и тоалети за всяка отделна ситуация е наистина голям. При жените има толкова много опции и това го прави наистина сложно, при мъжете всичко е простичко.

14. Митът, че всяка жена обича розово

Някак е общоприето, че жените са "розови същества". Това никак не е вярно. Много жени не харесват розовото, а някои дори го мразят. Следователно - би било добре, ако производителите престанат да правят всеки момичешки продукт розов.

15. Обезкосмяване

Повечето от жените премахват напълно космите на тялото си. Този процес е много болезнен, скъп, труден и неудобен. Пропорциите на болката зависят от избора на метода, който използвате. Но факт е, че обществото го изисква от нас.

16. Червилото

Това също е индивидуален избор, но повечето жени носят червило, когато излизат. Червилото е наистина неловко понякога - когато жените носят червило и докосват нещо с устните си, те оставят следи - върху чашите, дрехите, зъбите си. 

Това са проблеми, които жените изпитват в нормалното си ежедневие. Мъжете дори не мислят за повечето от тях. Трудно е да си жена. Нали?

Ще се радваме да прочетем вашето мнение в секцията за коментари по-долу.

Вижте и останалите 8 предизвикателства, пред които ние жените сме изправени всеки божи ден ТУК >>>

Източник: tapoos.com

Снимка: bing.com

По статията работи: Елиза Трайкова

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлЛюбопитноСоциални грижи