Начало Лайфстайл Аз и моето семейство Семейни ритуали и традиции 14 кралски семейни коледни традиции, които ще ви изненадат – част 1

14 кралски семейни коледни традиции, които ще ви изненадат – част 1

14 кралски семейни коледни традиции, които ще ви изненадат – част 1 - изображение

В кралското семейство традициите са издигнати на почит. Те имат правила за всички важни моменти в един човешки живот – брак, раждане. Коледа не прави изключение.

Те изпращат много коледни картички

коледни картички

В действителност кралица Елизабет II и принц Филип изпращат на близки и приятели около 850 ръчно подписани коледни картички. Всяко кралско семейство изпраща собствена персонализирана картичка, подобна на тази на принц Чарлз и Камила, направена през 2016 г. Повече от 70 години кралицата се придържа към тази традиция – още като принцеса.

Кралицата купува коледните си подаръци в "Хародс"

магазин

Преди да навърши 91, кралица Елизабет сама пазарува подаръци за любимите й хора. Универсалният магазин Хародс остава отворен часове след работното време само за кралицата, за да може тя да пазарува в свободното си време.

Всички служители на Бъкингамския дворец получават подаръци

служител в Белия дом

Целият персонал на кралицата получава подаръци в навечерието на коледните празници – малки, но стойностни неща. За нея това е особено важна традиция, тъй като е започната от нейния баща. Повече от 1500 служители работят за нея, а Елизабет дори е правила подаръци за животните в лондонския зоопарк.
В седмицата преди Коледа всички членове на персонала получават подаръка си от кралицата в един от държавните апартаменти, след като ръководителят на персонала обявява годишния си доклад за годишното им представяне.

Те прекарват Коледа в имението Сандрингам

имението Сандригам

Кралското семейство традиционно отива в имението на Сандрингам в графство Норфолк за посрещане на коледните празници. Къщата е собственост на кралското семейство от 1862 г. и служи за перфектното зимно бягство, а в нея са разположени 24 хектара градини. От 1988 г. британското кралско семейство празнува Коледа там.

Кралицата наема влак, за да стигне дотам

влак

Тя може да е глава на Британската общност, която има достъп до собствения си кралски влак и всички други екстри, но кралица Елизабет предпочита да пътува до Сандрингам преди Коледа, както всички останали. Тя всъщност наема цял вагон на обществен влак и заедно с принц Филип и техния персонал се отправя в графство Норфолк, седмица преди Коледа.

Останалата част от семейството пристига на Бъдни вечер

членове на кралското семейство

Членовете на семейството, които са поканени да прекарат коледните празници с кралицата и принц Филип в Сандрингам, имат точен график на пристигане на Бъдни вечер. Всяка група има различно време, за да се появи според техния статус в семейството. Най-младшите членове пристигат първи, а най-важните - например принц Чарлз и херцогът и херцогинята на Кеймбридж пристигат последни. 

Вижте втора част на статията ТУК

Редактор: Илияна Кръстева

Източник: elle.com

Още по темата:

0.0, 0 гласа

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлСнимки