Начало Лайфстайл За свободното време Живот и Ум Херцогът на Кеймбридж с инициатива за подобряването на психичното здраве

Херцогът на Кеймбридж с инициатива за подобряването на психичното здраве

Херцогът на Кеймбридж с инициатива за подобряването на психичното здраве - изображение

Херцогът на Кеймбридж стартира онлайн инициатива в подкрепа на психичното здраве на работното място, която ще предложи на служителите обучение, информация и ресурси за подпомагане на менталното благополучие. Създаден успоредно с благотворителната организация "Mind", проектът "The Mental Health at Work" ще функционира като портал в мрежата, който ще съдейства на ръководителите да подкрепят членовете на персонала, които не се чувстват добре.

Уебсайтът е спонсориран от "Royal Foundation" – благотворителната организация, позната ни под ръководството на на принц Уилям, Кейт Мидълтън, херцогът и херцогинята на Съсекс – и ще бъде достъпен за всички форми на бизнес.

Кралско семейство

 "Позитивното въздействие за психично здравата работна среда ще продължи по-дълго от всяка смяна."

 – Херцогът на Кеймбридж

Херцогът на Кеймбридж ще говори за сайта в Бристол, като речта си ще призове за намаляването на стигмата около психическото здраве, което е и мотото на "Heads Together": благотворителната кампания, която двамата с принц Хари стартират през 2017 г.

Настоящият проект е създаден след проучване на "Mind", което показва, че 47 % от британските работници са имали психически проблеми на работното си място. Изследването, проведено върху 44 000 служители, установява също така, че само половината от тях са разговаряли с работодателите си по темата.

"Знаем, че работодателите искат да направят повече и много от тях започват да виждат психичното здраве като приоритет, но те не знаят откъде да започнат", коментира Пол Фармър, главен изпълнителен директор на "Mind". "Надяваме се новият онлайн портал да промени това. Сега е моментът да направим стъпка относно начина, по който мислим за психичното здраве на работното място. Всички работодатели трябва да подкрепят своите служители. От нашето изследване става ясно, че отчитането на проблема и правилният подход могат да променят цялата организация, при това положително."

Редактор: Наталия Тотева

Източник: independent.co.uk, royal.uk

Снимки: time.com, hellomagazine.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияПсихологияЛюбопитноНовиниЗаведенияОрганизацииЛеченияЛайфстайлСнимкиЗдравни съветиХранене при...Алт. медицинаСпециалистиИсторияСпортСоциални грижиНормативни актовеИнтервютаТестовеБотаникаОбразованиеАнкетиФизиологияРецептиОткритияПроизводителиКлинични пътеки