Начало Лайфстайл Аз и моето семейство Семейни ритуали и традиции Правилата за кралски етикет, които всяка херцогиня трябва да спазва

Правилата за кралски етикет, които всяка херцогиня трябва да спазва

Правилата за кралски етикет, които всяка херцогиня трябва да спазва - изображение

Съпругите на британските престолонаследници - Катрин и Мегън, завладяха целия свят с чара си. И не е изненадващо, че има много курсове по кралски етикет, които учат участниците как да седят правилно, да се държат на обществени места, да приемат гости и да използват прибори за хранене точно като херцогиня. Мика Майер, британски специалист по етикета, който работи с членовете на кралското семейство, обясни кои правила трябва да следвате, за да изглеждате като истинска дама.

Изкуството на правилната стойка

Меган Маркъл и принцеса Даяна

Истинската принцеса, точно както истинската херцогиня, се отличава по начина, по който седи. Забранено е жените от кралското семейство да седят, като поставят единия крак над другия.

Въпреки това тази поза понякога се използва при неофициални събития, при които липсва кралица Елизабет II. Основното нещо, което трябва да запомните, е, че горният крак не трябва да се движи свободно във въздуха, а вместо това да се прикрепи плътно към другия крак.

Мика Майер е убедена, че не само херцогини и принцеси трябва да се научат да седят правилно, но и всяка жена с добри маниери. Има две основни положения: "Duchess Slant" и "Cambridge Cross".

Кейт Мидълтън

В първия случай е необходимо да седнете прави и да не се навеждате на гърба на стола, брадичката трябва да е успоредна на пода, краката трябва да бъдат огънати от едната страна, а коленете и глезените да се държат заедно. За да седнете в позиция "Cambridge Cross", е необходимо да преплетете краката, като поставите единия крак зад другия и леко огънете коленете. Допълнителен бонус от двете пози е, че визуално се удължават краката.

Дръжте чантата си с две ръце

 Меган Маркъл

Дукесите държат чантите си в двете си ръце на официални събития. Ако е необходимо да освободят едната си ръка за ръкостискане, те държат чантата с другата ръка. Ако херцогинята трябва да седне, тя няма да сложи чантата на масата или на земята, а ще я постави между гърба и задната част на стола. В редки случаи тя може да я сложи на коленете си. Също така, членовете на кралското семейство никога не поставят чантите си между подмишниците си.

Пригответе се предварително да посрещнете гостите си

декориране на маса

Ако сте планирали официална вечеря, не карайте гостите си да чакат. Украсете масата за хранене един ден преди събитието и се опитайте да приготвите всички ястия, които е възможно предварително.

Предварително уточнете кога ще приключи вечерята

Кейт Мидълтън

Ако искате да организирате събитие като херцогиня, трябва предварително да изпратите покани. Това може да се направи и по електронната поща. Мика Майер разкрива, че Кейт Мидълтън използва уебсайт, където изпраща на гостите си елегантни онлайн покани и пощенски картички. Друга важна подробност е, че в нейните покани пише кога събитието ще приключи. Това трябва да се направи, за да не се допусне гостите да прекаляват с гостоприемството и да им помогне да осъзнаят, че не са ви подготвили нощувка.

Поздравете гостите си с целувка или ръкостискане

поздрави на гостите

Членовете на кралското семейство поздравяват своите приятели и познати с целувка по бузата, като първо докосват дясната буза и след това - лявата. На официални събития и с хора, които не знаят, херцогините използват уверено ръкостискане. Когато посещават гости от други държави те следват местните традиции. 

Опознайте гостите си колкото е възможно по-бързо

кралско семейство

Вашата задача като домакин е да говорите с всеки от гостите си и да се уверите, че се чувстват комфортно. Помогнете на гостите си да намерят общи интереси. Всички тези неща трябва да се направят преди да започнете да е храните.

Дръжте правилно чашата чай и кафе

чаша чай

Според правилата за етикет чашите с чай и кафе трябва да се държат по различен начин. Чашата с чай трябва да се държи, като се срещне палец и показалец през дръжката, докато средният пръст трябва да се постави под дръжката, поддържаща чашата (както е на снимката). Ако държите чаша за кафе, показалецът може да се завърти през дръжката на чашата.

Съхранявайте тоалетната напълно чиста

тоалетна чиния

Не го казвайте на глас, ако трябва да отидете в тоалетната. Просто се извинете, когато напускате масата и поставите салфетката близо до чинията.

Поддържайте тоалетната си напълно чиста - винаги трябва да има сапун, крем за ръце и няколко кърпи за почивка на гостите. Поддържането на материали за четене, както и ароматните свещи в банята, не е хигиенично. И не забравяйте, че една ролка тоалетна хартия трябва да се постави върху държача, така че краят на ролката да е над ролката, а не под нея.

Бъдете любезни към околните

херцогини Кейт и Мегън

Наличието на етикет, подобен на херцогиня, означава да бъдете любезни, да се грижите, да уважавате околните. 

Редактор: Илияна Кръстева

Източник: brightside.me

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлЗдравни съветиНовиниЛюбопитноНормативни актовеСнимки