Начало Лайфстайл За свободното време Моето хоби Странните навици на британската кралица Елизабет II

Странните навици на британската кралица Елизабет II

 Странните навици на британската кралица Елизабет II - изображение

Понякога навиците и действията на други хора ни карат да се усмихваме и да си помислим колко странен е този човек. Но благодарение на тези малки особености всеки от нас е различен, уникален и забавен.

Кралица Елизабет II не е изключение. Тя също има няколко странни навика.

Някои от тях имат логично обяснение, а други просто я правят очарователна личност със собствени особености.

Тя никога не пътува без банка от собствената й кръв

паспорти и банка с кръв

Винаги има лекар на кралицата сред хората, който я придружава на нейните пътувания. Лекарят е отговорен за познаването на местоположението на всички близки болници в градовете, които посещава. Обемистата медицинска чанта, в която има мобилен дефибрилатор  и други неща за оказване на първа помощ също са неизменна част от багажа на кралицата.

Освен това лекарят разполага и с лична банка кръв на британския монарх, която да бъде използвана за трансфузия, ако е необходимо.

Без отворени прозорци в двореца

двореца

Разбира се, не всички, само някои прозорци в Бъкингамския дворец. Въпросът е, че сградата трябва да изглежда перфектно отвън. Отварянето на прозорците от предната страна може да развали вида на сградата. Ето защо прозорците там могат да бъдат отворени само в определен час.

Журналистът Пол Бъръл от Daily Mirror пише затова в своите статии. Той успява да се внедри като служител в двореца с подправени документи, което му дава възможност да напише поредица от статии за личния живот на кралското семейство. В крайна сметка е разкрит а през 2003 в съда Daily Mirror бе обвинен в нарушаване на личния живот на кралското семейство.

Тя мрази ледени кубчета

ледени кубчета

Кралица Елизабет II мрази звука от ледени кубчета в чашата си. В същото време, тя намира звука на ледените топки много по-музикален, така че тя използва именно тази форма, за да охлажда напитките си.

Според слухове, принц Филип, изобретява специална машина, която прави сферичен лед специално за неговата съпруга.

Тя носи кука в чантата си

кука в чантата

В чантата на кралицата няма да намерите обичайни неща като пари или портфейл, но определено можете да намерите един странен обект там - кука.

Оказва се, че кралицата прикрепя тази кука под маси, за да закачи чантата си на нея. По този начин тя изпраща сигнали до слугите си с чантата. Например, ако чантата е на пода, това е знак, че кралица Елизабет II иска да напусне събитието. Но чанта, която виси на куката - кралицата се чувства удобно на даденото мероприятие.

Тя не обича бради или папионки

бради и папионки

Мислите ли, че брадите и мустаците са мъжествени? Е, кралица Елизабет II ги смята за дразнещи. Ето защо мъжете от близкия й кръг са гладко избръснати. Единственото изключение е любимият й внук принц Хари, въпреки че тя неведнъж се е опитвала да промени външния му вид.

Кралицата не обича жилетки и папионки, макар и не всички, а само фалшивите, които тя разпознава за секунди.

Тя има номера за всичките си дрехи

Кралицата

Всяка една дреха на кралицата има номер, който се записва в специален дневник. В него е посочено къде и кога британският монарх носи конкретния костюм. За кралицата е неприето да се появява в един и същ  костюм или в един и същ цвят 2 пъти подред.

Тя обича малини, но никога не ги яде публично

Кралицата

Малините са един от любимите плодове на кралицата, но тя не може да ги яде на публични места, защото семената им могат да се забият в зъбите, което е неприемливо. Къпините също са забранени на официални приеми, докато в краставиците и доматите всички семена се отстраняват предварително.

Редактор: Илияна Кръстева

Източник: brightside.me

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлСнимки