Начало Лайфстайл Аз и моето семейство Семейни ритуали и традиции Издигат паметник по повод 20-тата годишнина от смъртта на принцеса Даяна

Издигат паметник по повод 20-тата годишнина от смъртта на принцеса Даяна

Издигат паметник по повод 20-тата годишнина от смъртта на принцеса Даяна - изображение

Принц Уилям и неговият по-малък брат Хари ще почетат годишнината от смъртта на принцеса Даяна, като издигнат паметник в нейна чест. Британските принцове се надяват, че по този начин ще отдадат необходимата почит на майка си, както и ще напомнят на народа за делата й.

Децата на принцесата избират скулптора Иън Бродли за направата на статуята. Иън е познат на кралското семейство, защото той изработи профила на кралица Елизабет, който се използва за британските монети след 1998 г.

"Благодарим за милите думи и спомени, които толкова много хора през последните месеци споделят за нашата майка. Значението на нейната работа все още се усеща не само в Обединеното кралство, но и по целия свят, макар и 20 години след смъртта й. Принцеса Даяна промени толкова много животи", споделят двамата братя.

принц Уилям и Хари

Още през януари Уилям и Хари стартират процедура за изработка на паметника на принцесата.
"Настъпи времето да отдадем почит на нашата майка чрез тази скулптура", заяви тогава принц Уилям. 

Очаква се статуята да бъде завършена до 2019 г. След това ще бъде поставена в двореца Кенсингтън, а достъпът до нея ще е свободен за граждани.

Любимката на нарора, принцеса Даяна, загива в автомобилна катастрофа на 31 август 1997г. По това време децата й Уилям и Хари са все още тийнейджъри.

По статията работи: Илияна Стоянова

Източник: foxnews.com; hellomagazine.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлСнимки