Начало Лайфстайл За свободното време Любопитно и забавно 14 изненадващи правила от кралския етикет, които дори кралицата не бива да пристъпва

14 изненадващи правила от кралския етикет, които дори кралицата не бива да пристъпва

14 изненадващи правила от кралския етикет, които дори кралицата не бива да пристъпва - изображение

Казват, че никой не стои над закона. Ето защо има правила, които се отнасят дори за най-високо стоящите членове на обществото. Кралското семейство също има своите собствени протоколи, които винаги трябва да следва.

Колегите от Bright Side са съставили компилация с правила, които дори кралицата не може да подминава (с малки изключения), а ние ги споделяме с вас. Вижте:

1. Винаги трябва да има най-малко 6 гарвана на Лондонската кула.

"Ако гарваните напуснат кулата, царството ще падне ..." Легендата разказва, че трябва да има най-малко шест гарвана върху крепостта, за да се запази кулата и царството от падане. До ден днешен те полагат много добри грижи за птиците и ги поддържат доста над минималния брой.

2. Те не могат да бъдат докосвани от хора, които не са кралски особи.

Това действа по-скоро като общо правило и често бива прекрачвано. Обикновените хора, така или иначе, не се приближат твърде много до кралските особи, но понякога, когато те се срещат със знаменитости, спират, за да позират пред камерата и контактът наистина може да се случи.

3. Те не могат да гласуват.

Причината кралското семейство да няма думата по този тип въпроси е, че вотът им лесно може да повлияе на общественото мнение по нечестен начин. Вместо това, те стоят над скандалите, съсредоточавайки се върху сътрудничеството с управляващата партия, уверявайки се, че политическите въпроси работят безпроблемно.

4. Те не могат да бъдат на политически пост.

Това правило служи, за да гарантира, че никой от кралското семейство няма да даде и късче на властта, да влияе на общественото мнение или да трупа своя собствена изгода от това положение.

5. Те не могат да играят Монополи.

Това беше загатнато от Принц Андрю, докато прави публична поява преди години. Той признава, че не е позволено да играят Монополи у дома, тъй като може да се получи малко порочно.

6. Те не могат да ядат миди.

Това е повече предпазна мярка, а не действително правило. Някои кралски особи, включително кралицата, избират да не ядат миди, ракообразни и някои други видове морски дарове, за да избегнат алергични реакции или хранително отравяне. Други, обаче (принц Чарлз, например), сръбват стриди с удоволствие.

7. Те трябва да поддържат реда на старшинството и договореностите по разположение на местата за седене и шествията.

Има много строги правила относно поредността в шествия и празненства. Ако има сватба, кралското семейство трябва да влезе в зависимост от реда на своя чин с кралицата (или царуващия монарх) в челните редици.

8. Те не могат да бъдат римокатолици.

Въпреки че този закон е променен през 2011 г., а кралското семейство освободено от регулацията, която не им позволява да сключват брак с човек от римокатолическата вяра, те все още трябва да останат верни на Църквата на Англия.

9. Дрехите им не могат да изпращат двусмислени послания.

От кралското семейство се очаква да повежда модата със своя изискан и елегантен стил. Ето защо техният избор за дрехи не трябва да изпраща двусмислени послания. Техните тоалети обикновено са скромни, но модерни.

10. Те не могат да носят кожа.

Едуард III обявява през 12-ти век, че никой, включително и кралското семейство, не може да носи кожа. Това правило изглежда е забравено, тъй като някои кралски особи, включително кралицата, са уловени да носят своите кожи.

11. Те трябва да приемат подаръци любезно.

Независимо от техния характер, подаръците трябва да бъдат приемани любезно от всички членове на кралското семейство. И тъй като всички подаръци принадлежат на короната, кралицата трябва да реши кой ще задържи подаръка.

12. Те не могат да пътуват заедно.

Главно правило за преките наследници е да не пътуват заедно на дълги разстояния, което има перфектен смисъл – пътуванията включват много рискове. Сега, когато пътуването е много по-безопасно и удобно, често се случва кралските особи да прекрачват това правило.

13. Те трябва да прекарват Коледа заедно.

По традиция членовете на кралското семейство прекарват Коледа заедно всяка година. Катрин обаче, пречупи това, когато реши да прекара Коледа със семейството си.

14. Останалите не могат да продължат да се хранят, след като кралицата е приключила с яденето.

Всички, които се хранят заедно с кралицата, включително членовете на кралското семейство, трябва да спазват това просто правило: всеки трябва да следва Нейно Величество във всеки ход и да прави това, което тя прави. Така че, ако тя спре да се храни, всички останали на масата също трябва да го направят.

Източник: brightside.me

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлСнимкиЛюбопитноНовиниПсихологияГеографияИсторияСпортСоциални грижи