Начало Лайфстайл За свободното време Любопитно и забавно 13 невероятни факта, които ще преобърнат представите ви с главата надолу

13 невероятни факта, които ще преобърнат представите ви с главата надолу

13  невероятни факта, които ще преобърнат представите ви с главата надолу - изображение

Вярвате в стереотипи, а след това се оказва, че всичко това е лъжа? Представяме ви 14 невероятни факта, които ще преобърнат представите ви с главата надолу. Заслужава си да прочетете статията до края.

В космоса има гравитация

космонавт


На космическите станции има гравитация, въпреки че е по-слаба, отколкото на повърхността на планетата. Астронавтите падат много бавно заедно със станцията, което води до безтегловност.

Наполеон е бил доста висок

Наполеон

Средната височина във Франция по това време е била около 5 "3" - 5 "4", което означава, че Наполеон изобщо не е бил нисък. Императорът не е бил привърженик на високите шапки. Той е предпочитал по-малките, което малко намалява ръста му. Важно е да се отбележи, че терминът "Наполеонов комплекс" ( синдром на ниския мъж), няма нищо общо с Бонапарт.

Кока-колата в стъклени бутилки е различна от кока-колата в кен

Кока-кола

Вкусът се влияе от редица фактори, включително докосване и миризма. Същата напитка в различни съдове ще има различен вкус. Сара Риш, химик по храните, смята, че полимерите, които покриват вътрешността на алуминиевата кутия, могат да абсорбират част от вкуса и миризмата, докато стъклото е химически инертно (няма вкус и мирис). Затова вероятно кока-колата в стъклени бутилки се смята за по-вкусна.

Ето как кърпите се подреждат в магазините

кърпи

Някои магазини използват всякакви трикове за маркетинг или просто удобство. Това е пример за решение против кражба: трябва да помолите служител в магазина да ви донесе стоката, която искате да закупите.

Земята не е кръгла

Земята

Тя има формата на геоид, но тази информация е запазена за хора, които не вярват в хипотезата за плоската земя.

„Hello Kitty „ не е котка

котка

Антропологът Кристин Р. Яно изследва "Hello Kitty" като феномен на масовата култура през последните няколко години. Тя установява, че не е котка, а независимо момиче. Като доказателство тя изтъква, че никога няма да видите „Hello Kitty“ на четири лапи.

Диамантите са евтин въглерод в излишък

диаманти

Компанията „De Beers“ е монопол на пазара на диаманти. Основателите й първо купуват диамантените мини в Южна Африка през 1888 г. и след това започват да купуват и на други места. Оказва се, че в някои случаи те не са толкова скъпоценни, колкото си мислим. Високите цени на диамантите са в резултат от маркетинговата стратегия на компанията, както и скъперничеството на собствениците.

Не всички картофени чипове са направени от 100% картофи

картофен чипс

Тайната на тънките слайсове е, че те са направени само от 40% картофи, а останалото е нишесте, брашно и вода. Всички съставки се смесват и се пресоват в специални форми. Традиционните чипове са тънки картофени резени, изпържени в масло, и можете да ги разпознаете по неравните им ръбове и текстура.

Не всички павета са истински

павета

Сега знаете как се правят тези блокове. Разбира се, те не се правят така навсякъде, но е по-евтино и по-бързо, от това да се нареждат павета.

Бухалите имат дълги крака

бухали

Всеки знае, че бухалите могат да обърнат главите си под ъгъл от 270 градуса, но дългите им крака са открити случайно. Някой просто е решил да повдигне малко птицата.

Златната рибка има продължителност на паметта повече от 3 секунди

златна рибка

Петнадесет годишен австралийски студент разби митовете, че златните рибки имат лоши спомени и запомнят само последните 3 секунди. Училищният експеримент установява, че рибите запазват асоциативна памет поне за 6 дни и дори са в състояние да решат някои прости рибни проблеми.

 

Близалките „Chupa Chups“ не са американска марка

близалки

Световноизвестната близалка е замислена от Енрик Бернат от Барселона, Испания, а логото е създадено от Салвадор Дали. Името на марката произлиза от испанския глагол „chupar“, който означава "смуча".

Не можете да придържате палеца си към носа

пръст

И това беше проверка. Можете, и сме убедени, че вече сте го направили.

източник: brightside.me

по статията работи: Илияна Стоянова

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлСнимкиПсихологияРецептиЛюбопитноИстория