Начало Лайфстайл За свободното време Любопитно и забавно 13 интересни факта за Дубай, които се оказват фалшиви

13 интересни факта за Дубай, които се оказват фалшиви

13  интересни факта за Дубай, които се оказват фалшиви - изображение

Има огромно количество слухове и много стереотипи, свързани с луксозния град Дубай. Шейхове милионери, купчини злато и диаманти, луксозни яхти и гепарди вместо котки, както и петролни кладенци във всеки двор и стотици хареми в радиус от един километър. Но, истина ли е всичко това?

Представяме ви 13 от най-разпространените, но неверни  за съжаление) факти за Дубай.

Дубай е столицата на милиардерите

Има около 5 000 милиардери в света, но само 20 от тях живеят в Дубай. Всъщност истинската световна столица на милиардерите е Пекин, а на второ място е Ню Йорк.

Дубай

В Дубай няма бедност

В града има много мигранти, което означава, че бедност има. Заплатата на един работник варира от 200 до 350 долара. Най-евтиният пакет за мобилна услуга струва около 30 долара. Животът е много скъп и хиляди хора живеят в малки помещения заедно с други (обичайният брой хора в една стая е 5).

Дубай е идеалното място за отглеждане на деца

По-голямата част от мигрантите напускат родината без децата си. Причината е, че те се насочват към Дубай, а образованието там е много скъпо. Обучението в държавно училище струва 100 000 долара в продължение на 11 години. Освен това горещият климат не подпомага развитието на детето, тъй като малките прекарват по-голямата част от времето си в стая с климатик.

В Дубай няма алкохол

Алкохолът е разрешен за туристите и не-мюсюлманите. За да се снабдите обаче ви е необходима специална карта или туристическа виза. Можете да се насладите на алкохолни напитки в почти всеки хотел и всички нощни клубове и барове. Обикновено местата за нощен живот се намират в хотелите.

Дубай е екологично чист град

Постоянното нарастване на населението, както и строителството, липсата на водни източници, промените в природните ландшафти поради архитектурните обекти, липсата на единна система за управление на отпадъците и огромното количество автомобили - всички тези факти свидетелстват за това, че Дубай не може да се нарече екологично привлекателен, а още по-малко чист град.

В Дубай е вечно лято

Само ако харесвате руските бани 24/7. През пролетта и лятото температурата достига 48° С, без да споменаваме високата влажност и вечното слънце. Небето в тази страна е сиво поради голямото количество прах във въздуха. Какво очаквахте от пустинния климат?

Отнема дълги години на Дубай да поддържа това ниво 

Обединените арабски емирства имат способността да учудват, а това включва и тяхната възраст.  Емирствата се обединяват през 1971 г. Дубай е много "млад" град, който се развива динамично и продължава да ни удивява със своите иновации, постижения във финансовата сфера, технологии и туризъм.

Полицията в Дубай използва само луксозни автомобили

В целия свят се говори за "Ламборгини" и "Бентли Мотърс" - полицейските коли по улиците в Дубай. Все пак там може да видите "скромно" BMW, "Ауди" и дори "Тойота". Поради големия брой спортни автомобили сред местните жители, полицията е длъжна да има няколко супер бързи автомобила.

В Дубай всичко е автоматизирано

Дубай

Технологията е навсякъде в този град: климатици на автобусните спирки и банкомати, роботи-полицаи, метро на летището. Обаче простата система за отводняване липсва в много райони и малък дъжд може да стопира живота на града. Между другото, канализационните системи не са навсякъде .

Гепардите и лъвовете са домашни любимци в Дубай

Ако имате подобен вид диви екзотични животни, вие сте в нарушение със законите в Дубай. Ако излезете с гепард или лъв по улиците, може да бъдете затворени в продължение на 6 месеца или да получите наказание от 2 700 до 138 000 долара. Повечето местни жители отглеждат котки и кучета.

Дубай е пълен с небостъргачи

Дубай е град на контрастите с небостъргачи от 163 етажа, многоетажни вили, жилищни сгради и едноетажни къщи. Несъмнено градът процъфтява, но местните жители предпочитат да живеят в частни вили, където няма съседи.

В Дубай живеят предимно араби и местни жители

Около 25% от населението на Дубай са... индийци. Местните хора формират само около 9% от населението. Следващото място след индийците се заема от мигранти от Пакистан и Бангладеш. Тези хора обикновено работят на строителни обекти и в заводи. Около 91% от населението на Дубай са граждани от други страни.

Богатството на Дубай е благодарение на петрола

Дубай

Дълго преди производството на петрол хората от Дубай започват да се гмуркат за перли и успяват в този бизнес. Перлените бижута от Персийския залив винаги са били високо оценявани. Има специално място за историята на перлата във всеки културен център и музей на ОАЕ.

Все пак, Дубай е място, което си заслужава да посетите, за да създадете незабравими впечатления .

източник: brightside.me

по статията работи: Илияна Стоянова

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСнимкиЛайфстайлПсихологияРецептиЛюбопитноИстория