Начало Лайфстайл Аз и моето семейство Домашен любимец Приятели завинаги: Незрящо куче и неговото куче-водач са неразделни

Приятели завинаги: Незрящо куче и неговото куче-водач са неразделни

Приятели завинаги: Незрящо куче и неговото куче-водач са неразделни - изображение

Кучетата- водачи са не по-малко умни и амбициозни от всички нас, но постигат своята цел с четворно по-големи усилия. Те са „очите“, свободата, независимостта и един нов хоризонт не само за незрящия човек, но и за незрящи животни. Четириногите безопасно напътстват партньора си през кръстовища, стълби и врати. Тези красиви и прекрасни животни оказват помощ в ежедневието на незрящите. Тази история ще ви докаже това.

Бъз и Глен

Животът на улицата и борбата за оцеляване събират и сплотяват Бъз и Глен. Двете кучета бързо стават неразделни. Те са открити, захвърлени в тунел от доброволци от приют в Англия.

кучета

Бъз и Глен са постоянно заедно и не се отделят и за секунда един от друг. От приюта решават да обучат Бъз за куче-водач на незрящия Глен. Така Бъз се превръща в негов ежедневен помощник и защитник.

кучета

Бъз се разхожда заедно с Глен, лежи до леглото му или стои до купичката с храна, за да се увери, че незрящото животинче ще се ориентира правилно и ще се нахрани. Двете кучета си имат свои собствени игри и се забавляват заедно.

кучета

В момента доброволците им търсят дом. Те не си и помислят да разделят приятелите.

Историята на Бъз и Глен ни помага да осъзнаем, че кучетата не са само със статут „домашни любимци“, а спасители. Те запълват една огромна празнина в душите на незрящия, връщат самочувствието и доверието у него.

източник: dailymail.co.uk

по статията работи: Илияна Стоянова

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСнимкиЛайфстайлЗдравни съветиВидеоИсторияЛюбопитноАнкетиПсихологияСпортНовиниСоциални грижиПроизводителиАлт. медицина