Начало Лайфстайл За свободното време Фреш наука Учените твърдят, че сърцето на вашето куче бие в синхрон с вашето

Учените твърдят, че сърцето на вашето куче бие в синхрон с вашето

Учените твърдят, че сърцето на вашето куче бие в синхрон с вашето - изображение

Вече разполагаме с още повече доказателства, че кучетата ни обичат – учените откриха, че сърцата им бият в синхрон с нашите.

Връзката между човека и неговото куче е толкова силна, че тя влияе върху честотата на нашия сърдечния ни ритъм.

Австралийски учени разделили три кучета от собствениците им, привързали ги към система за следене на сърдечния ритъм и после ги събрали отново със собствениците им.

Те открили, че въпреки че сърцата им биели с различна скорост, те следвали един и същ модел.

Сърцето на всяко куче забързвало или забавяло ритъма си, следвайки ритъма на господаря му.

Миа Коб от университета Монаш в Мелбърн казва:

"Бях впечатлена колко много си приличат. Фактът, че ритъмът им е толкова близък ме изненада. Ефектът на ниския сърдечен ритъм оказва значително влияние върху цялостното ни състояние. Ако можем да намалим сърдечния си ритъм като се разхождаме с нашите животни, това е нещо, което може наистина да облагодетелства нашето общество."

Колегата й д-р Крейг Дънкън казва:

"Стресът е най-големия убиец в днешното общество и тъй като ставаме все по-заети и по-заети, това е наистина важно за нас, защото може да ни е от полза. Нашият проект цели да покаже как притежаването на домашен любимец може да ни помогне да се справим с ежедневния стрес."

Проучването, финансирано от компанията за кучешка храна Pedigree, посочва, че притежаването на куче помага за борбата със стреса и вероятно е полезно за сърцето.

Това твърдение се подкрепя и от други изследвания, според които хората, които имат домашни любимци, имат и по-здрави сърца. Разбира се, това може отчасти да се обясни с факта, че собствениците на кучета са длъжни да се разхождат с тях ежедневно.

източник: telegraph.co

по статията работи: Величка Мартинова

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСнимкиЛайфстайлЗдравни съветиИсторияВидеоСпортЛюбопитноАнкетиПсихологияНовиниСоциални грижиПроизводителиАлт. медицина