Начало Лайфстайл За свободното време Култура и изкуство Нов чувствен роман от любимия Никълъс Спаркс

Нов чувствен роман от любимия Никълъс Спаркс

Нов чувствен роман от любимия Никълъс Спаркс - изображение

В романтичната традиция на "Тетрадката" и "Нощи в Роданте" Никълъс Спаркс се завръща с нова история. Това е роман за една случайна среща, която се превръща в мерило за съдбите на две съвсем различни души, преминавайки отвъд вековете, континентите и горчилките на съдбата.

новият роман

Главната героиня Хоуп, която е на 36-годишна възраст, се намира на кръстопът. Тя е във връзка с хирург в продължение на 6 години. Без каквито и да е планове за съвместно бъдеще и с наскоро настъпилите здравословни проблеми на баща й, тя решава да прекара седмица в семейната хижа в Сънсет Бийч, Северна Каролина. При престоя си там Хоуп почиства и подготвя къщата за продан и преминава през някои доста тежки екзистенциални решения.

Другият основен персонаж в романа е Тру Уолс. Тя никога не е стъпвала в Северна Каролина, но е привлечена от мистериозното писмо на мъж, твърдящ, че е неин баща. Младата жена идва от Зимбабве с надеждата да разгадае някои мистериозните части от ранния живот на майка си, както и да възвърне спомени, до които не е достигнала след смъртта й.

Срещата на двете непознати поражда наелектризираща и необяснима връзка помежду им. Потапянето в последващите дни ще постави и двете в тежкото положение да избират между семейните задължения и личното щастие.

С насочването на фокуса върху сърцераздирателните съжаления и неумираща надежда "Every Breath" показва многото лица на любовта, която извежда най-дълбоката човешка лоялност, задавайки й въпроса "Колко дълго може да живее една мечта".

Вдъхновението за книгата не е едностранно. Първоначално идва от обичайна семейна дестинация на автора в Северна Каролина. Там е имало пощенска кутия, добре позната за местните. Това е място, където минувачите могат да запишат своите мисли, страхове и мечти в дневник. Това, което е останало с паметта на писателя не е изобилието от различни истории, а пейзажът, в който една пощенска кутия стои по средата на нищото, пълна с ръкописни бележки за любов, загуби, но и надежда (английската дума за надежда "hope" съвпада и с името на една от главните героини).

Идеята за персонаж като Тру се е появила по време на пътешествие в Африка. Спаркс е бил толкова впечатлен от екзотиката, добронамереността на хората и красотата на естествената природа там, че се е решил със сигурност да прибави герой от Зимбабве в следващия си проект.

Книгата вече е реализирана на английски език, а за българския превод ще трябва да почакаме ще малко, споделиха от издателство "Ера".

Редактор: Милена Минчева

Източник: nicholassparks.com

Снимки: pelicanbookstore.com; time.com

Още по темата:

5.0, 4 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлСнимкиЛюбопитноТестовеСпорт и туризъмОрганизацииОбразованиеЗдравни съветиАнкетиИсторияРецепти