Начало Лайфстайл За свободното време Любопитно и забавно Мистериозната тъмна страна на 13 известни исторически личности – част 2

Мистериозната тъмна страна на 13 известни исторически личности – част 2

Мистериозната тъмна страна на 13 известни исторически личности – част 2 - изображение

Хората имат кратка и дори избирателна памет, когато става въпрос за история. Ако някой е направил нещо добро за човечеството, ние сме склонни да забравим лошата му страна, или пък обратно. Такъв е случаят с много исторически личности. Като всеки от нас, те имат тайна лоша страна, която днес ще споделим с вас.

Франклин Делано Рузвелт (1882-1945)

Франклин Д. Рузвелт

Снимка: history.coml

Рузвелт е роден на 30 януари 1882 г. в Хъдсън Вали, Ню Йорк. Той е американски политически лидер и 32-я по ред американски президент.

Рузвелт е лоялен към своя народ, но не и към своята съпруга Елинор: ироничен факт за човека, който призовава американската нация към целомъдрие. На смъртния му одър до него е не съпругата му, а неговата любовница.

Караваджо (1571-1610)

Караваджо

Снимка: bio.com

Караваджо е роден на 29 септември 1571 г. Той е известен италиански ренесансов художник, който твори в Рим, Неапол, Малта и Сицилия.

Караваджо се радвал на закрилата на влиятелни личности и човечеството и до днес се възхищава на неговите творби. Въпреки таланта си, Караваджо имал труден характер и бил много избухлив. В един от многото си изблици убил сводника на една проститутка и дори се опитал да го кастрира.

Христофор Колумб (1451-1506)

Христофор Колумб

Снимка: southernfriedscience.com

Италианският изследовател, пътешественик и колонизатор е роден през 1451 г. в република Генуа.

Колумб извършва 4 големи пътешествия през Атлантическия океан и инициира испанската колонизация на Новия свят. Агресивният му империализъм вървял наред с поробването и насилствено склоняване към проституция на местните индиански племена. Той използвал жените от американското племе Танио като секс робини за мъжете, които работели за него, като им позволявал да изнасилват дори 9-годишни момиченца.

Бенджамин Франклин

Бенджамин Франклин

Снимка: cmuse.com

Бенджамин Франклин е един от бащите и основоположниците на Америка. Той е роден на 17 януари 1706 г.

Франклин е фантастичен държавник, политик, автор, художник, политически теоретик, учен, изобретател, активист за граждански права и дипломат. Франклин също така нямал нищо против бордеите, като посещавал клубовете за джентълмени доста често – според историците по два пъти в месеца.

Волфганг Амадеус Моцарт (1756-1791)

Волфганг Амадеус Моцарт

Снимка: thefamouspeople.com

Истинското име на известния и влиятелен композитор е Йоханес Хризостомус Волфгангус Теофилус. Моцарт е роден на 27 януари 1756 г. в Залцбург. Той започнал да демонстрира гения си още в ранното си детство.

Великият композитор си спечелва уважението на цялото общество през XVIII век. Но като повечето мъже на изкуството, имал много странности и перверзии. На кратко, той обичал специфично сексуално удоволствие – анилингус. Често се шегувал на тази тема и дори написал няколко песни за ексцентричните си сексуални вкусове.

Уинстън Чърчил (1874-1965)

Уинстън Чърчил

Снимка: itv.com

Чърчил е роден през 1874 г. в аристократичното семейтсво на Графовете Марлборо, клон на благородническата фамилия Спенсър. Той е британски политик и два пъти е избиран за премиер на Великобритания.   

Чърчил позволява употребата на отровен газ срещу кюрдите и е защитник на химическите оръжия, използвани срещу "нецивилизовани племена", както се изразява самият той. Някои историци твърдят, че е бил привърженик на антисемитизма. Това твърдение е спорно, но през 1920 г. той пише за конспирациите на евреите по света.

Хенри Кисинджър (1923- )

Хенри Кисинджър

Снимка: worldpolitics.com

Рожденото име на американския дипломат, политически учен и носител на Нобелова награда е Хайнц Алфред Кисинджър. Той е роден на 27 май 1923 г.

Кристофър Хичънс го обвинява във военни престъпления и престъпления срещу човечеството, нарушаване корпоративното, обичайното и международното право, включително конспирация за извършване на убийство, отвличане и изтезаване. 

Към първа част > > >

източник: tapoos.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлЛичностиИсторияПсихологияТестовеСнимкиЗдравни съветиЛюбопитноАлт. медицинаРецептиВидеоСпортНаправления в медицинатаНовиниКомпании и организацииОткритияГеография