Начало Лайфстайл За свободното време Непозната земя Мистериозната тъмна страна на 13 исторически личности - част 2

Мистериозната тъмна страна на 13 исторически личности - част 2

Мистериозната тъмна страна на 13 исторически личности - част 2 - изображение

Хората имат кратка памет. Обикновено, когато някой прави нещо добро, ние сме склонни да забравим неговата тъмна страна. Ако някой прави нещо лошо, не вярваме на добрите му качества. Такъв е и случаят с историческите личности. И те като нас имат тъмна страна, днес споделяме това с нашите читатели.

Франклин Д. Рузвелт

Роузвелт е роден на 30 януари 1882 г. в град Хъдсън, Хайд Парк, Ню Йорк. Той е американски политически лидер, който изпълнява ролята на 32-ия президент на Съединените щати.

Лоялен на народа си, но неверен на жена си, Елинор: по ирония , носител на Американска премия за целомъдрие. Той умира с любовница в леглото си. Елинор, знаейки за неговата афера, не е до него в последните му мигове.

Караваджо

Караваджо е роден на 29 септември 1571 г. Той е плодотворен италиански възрожденски художник, който работи в Рим, Неапол, Малта и Сицилия.

Възхищението от неговата работа продължава до днес. Той обаче има горещ нрав, който впоследствие го води до убийството сводник, заради проститутка. А след това прави опит да го кастрира.

Христофор Колумб

Италиански изследовател, навигатор и колонизатор, гражданин на Република Генуа, Колумб е роден през 1451 г.

Колумб провежда четири основни пътувания из Атлантическия океан и инициира испанската колонизация на Новия свят. С агресивния си империализъм то налага принудителното робство и проституцията. Той използва племето "Танио" като секс роби за мъжете си, предоставяйки за изнасилване местните жени и момичета още от 9-годишна възраст.

Бенджамин Франклин

Един от основателите на Америка, Бенджамин Франклин е роден на 17 януари 1706 г.

Франклин е фантастичен държавник, политик, водещ автор, художник, политически теоретик, политик, постмайстор, учен, изобретател, граждански активист, държавник и дипломат. Франклин няма нищо против публичните домове, често посещава джентълменските  клубове, а някои историци оценяват това на два пъти месечно.

Волфганг Амадеус Моцарт

Плодовит и влиятелен композитор, кръстен като Йоханес Хризостом Волфганг Теофил. Моцарт е роден в Залцбург на 27 януари 1756 г. Той показва изключителни заложби от най-ранното си детство.

Като човек на изкуството, той не е личшен от странностите и извратеността си. Накратко, той харесва Анинглус: (анало-орален сексуален контакт). Той често използва тоалетен хумор и пише няколко песни за ексцентричните сексуални вкусове.

Уинстън Чърчил

Чърчил, роден в аристократичното семейство на херцозите Марлборо, клон на благородното семейство Спенсър, е британски политик и два пъти е избиран за министър-председател на Обединеното кралство.

Чърчил одобрява използването на отровен газ срещу кюрдите и защитава използването на химическо оръжие срещу нецивилизованите племена (по неговите думи). Някои хора го смятат за антисемит. Това е проблематично твърдение по няколко причини, но през 1920 г. той пише за схемите на "интернационалните" евреи.

Хенри Кисинджър

Хенри Алфред Кисинджър, роден Хайнц Алфред Кисинджър, 27 май 1923 г. Той е американски дипломат и политолог, носител на Нобелова награда за мир.

Кристофър Хитчинс държи Хенри отговорен за военни престъпления и престъпленията, засягащи човечеството, както и за нарушения на корпоративното, обичайното или международното право, включително заговор за извършване на убийство, отвличане и изтезания.

Вижте още исторически личности ТУК >>>

Източник: tapoos.com

По статията работи: Елиза Трайкова

Още по темата:

4.5, 2 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлЛичностиИсторияПсихологияЗдравни съветиТестовеСнимкиЛюбопитноРецептиАлт. медицинаВидеоНаправления в медицинатаСпортКомпании и организацииОткритияГеография