Начало Лайфстайл Аз и моето семейство Мама, тате и аз Майка астронавт от НАСА позира за официална фотосесия със сина си

Майка астронавт от НАСА позира за официална фотосесия със сина си

Майка астронавт от НАСА позира за официална фотосесия със сина си - изображение

Преди талантливите астронавти от НАСА да бъдат изпратени в космоса, те обикновено позират за официална фотосесия. Повечето играят на сигурно – влизат в скафандъра, усмихват се пред камерата и се връщат обратно към строгото си обучение. Някои от тях обаче избират да доведат за снимките семейството, приятелите или дори своето куче и да разведрят обстановката. Ан Макклайн – член на 21-ви астронавтски клас, майор на Американската армия, военен пилот, космически инженер и майка – решава да вземе своя син за портретната сесия през август 2017 г.

"Най-трудната част от обучението в космоса е четиригодишното момче, което трябва да оставям всеки път, в който излизам от вратата", пише Ан в социалната мрежа Туитър, в отговор на друга майка, която търси подкрепа относно намирането на  баланс между работата и личния живот.

Ан и синът й
"Периодично си напомням, че той ще порасне и ще разбере какво означава да преследваш мечтата си. Той е моето "защо"."

Във вторник Маккейн (която се подготвя да лети до Международната космическа станция през ноември) публикува свои снимки в космически костюм, на които до нея седи синът й.

Ан и синът й
"Понякога го взимам на работа със себе си. Не съм сигурна кой се наслаждава повече!"

Когато потребител отправя към Маккейн въпроса кое е по-добре – да замине или да остане – тя коментира, че няма лесен отговор на подобен въпрос:

"Едното ти осигурява незабен комфорт, а другото не просто предоставя възможност за успешна кариера, но и те учи на дългогодишни уроци. Това, разбира се, не прави по-лесно пропускането на закуска със сина ми. Мисля, че повечето родители биха се съгласили."

Макклайн не е единственият астронавт, който обича да съчетава професионалните ангажименти със забавлението. Бившият астронавт Лиланд Мелвин, който лети на борда на космическа совалка, позира за снимките заедно с Джейк и Скот – неговите кучета-спасители.

Лиланд Мелвин с кучетата си Снимките от НАСА всъщност не показват оригиналния космическия костюм "Сокол", който Ан Маккейн ще носи, когато се насочи към ISS на борда на руския космически кораб "Союз".

Ани Макклайн
"При изпробването на новия скафандър е необходимо да прекарате в него минимум два часа, за да се уверите, че нищо не ви боли и не ви създава неудобство. Е, или поне, че нищо не ви боли твърде много. Моята първа работа в нов оригинален скафандър беше да седя, да гледам филм и да играя с ръкавиците си!"

По статията работи: Наталия Тотева

Източници: independent.co.uk, uk.businessinsider.com, smartnewsinfo.com

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлСнимкиЛюбопитно