Начало Лайфстайл За свободното време Живот и Ум Вдъхновяващо: Момче на 9 години иска да бъде защитник на планетата

Вдъхновяващо: Момче на 9 години иска да бъде защитник на планетата

 Вдъхновяващо: Момче на 9 години иска да бъде защитник на планетата  - изображение

 Наскоро ви разказахме, че НАСА си търси "офицер по планетарна защита". Както може да се досетите броят на кандидатстващите расте вълнообразно, не само за тази позиция. Да работиш в космическата агенция е не само престижно, но и отговорно. Една от молбите за кандидатстване, обаче е толкова оригинална, че служителите от НАСА са очаровани.

писмо

Джак Дейвис на 9 години очарова работещите в НАСА с желанието си да бъде защитник на планетата. В писмо до космическата агенция, той изтъква защо е подходящият кандидат.

Писмото на Джак бързо се разпространи в интернет пространството, след като приятел на семейството го пуска в социалните мрежи.  Ето какво пише малчуганът:

„Името ми е Джак Дейвис и бих искал  да бъда защитник на планетата. Вярно е, че съм само на 9 години, но смятам, че трябва да изберете мен за тази позиция. Една от причините е, че сестра ми ме нарича извънземно. Гледал съм много филми за извънземни и за Космоса, включително и сериала „Агентите на ЩИТ“. Много се надявам скоро да изгледам и „Мъже в черно“. Много съм добър и в компютърните игри. Все още съм млад, така че, не ми е проблем да се науча да мисля като извънземно!“

Искрено ваш!

Джак Дейвис, Пазител на галактиката, 4 клас

Писмото достига до директора на отдел „Планетарна наука“. Д-р Джеймс Грийн лично отговаря на детето.

Уважаеми Джак,

Разбрах, че имаш желание да станеш защитник на планетата. Това е невероятно! Тази позиция е много отговорна. Става дума за защита на Земята от малки микроби, които носим на Земята с проби от Луната, астероидите и Марс. Работата ни включва и защита и на другите планети и луни от нашите бактерии, защото ние действаме много отговорно, когато изследваме Слънчевата система. Винаги търсим умни и блестящи учени и инженери, така че се надявам, че ще учиш усърдно и ще се справяш добре в училище. Очакваме един ден да те видим при нас в НАСА!

Бъди здрав и щастлив!

 Д-р Джеймс Грийн

източник: boredpanda.com

по статията работи: Илияна Стоянова

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлСнимкиЛюбопитно