Начало Лайфстайл За свободното време Фреш наука Издирва се: NASA плаща $200 хил. годишно на човек, който да ни защитава от извънземни

Издирва се: NASA плаща $200 хил. годишно на човек, който да ни защитава от извънземни

Издирва се: NASA плаща $200 хил. годишно на човек,  който да ни защитава от извънземни - изображение

Фен сте на „Досиетата Х“ и искате да  разследвате паранормални явления? Или имате желание да сте супер герой, който защитава Земята от извънземни? Е, това е възможно! Ето какво имаме предвид:

NASA открива позиция за "офицер по планетарна защита", който трябва да предотвратява чуждото нашествие по време на космическите мисии на агенцията. Сумата, която ще получава одобреният кандидат за цяла година, варира от 124 406 до 187 000 долара (плюс бонуси).

Космос

В обявата се посочва, че една от основните задачи ще бъде подпомагането на астронавтите и космическите роботи, които трябва да бъдат предпазвани от замърсяване с органичен материал по време на космическото пътуване.

"НАСА поддържа политика за планетарна защита, която се прилага и за другите космически мисии, които могат да причинят умишлено или непреднамерено пренасяне на земни организми и органични съставки в Космоса и обратно", се съобщава в обявата.

извънземни

Много космически агенции наемат офицери по планетарна защита на непълно работно време. NASA и Европейската космическа агенция, обаче, са двете агенции, които осигуряват подобни работни места със заетост от пълен работен ден.

"Това е умерено ниво", заявява Катрин Конли (единственият офицер по планетарна защита, към този момент) по повод интензивността на работата.

Вселена

Не всеки може да кандидатства за подобна позиция. Ако искате да сте сред одобрените кандидати трябва да отговаряте на следните условия:

Висше образование по физика, инженерство или математика

Познания по планетарна защита

Планиране изпълнение или надзор на елементи от космически програми, които са с национално значение

Най-малко една година опит като служител на гражданското правителство от най-високо ниво

Все още ли се интересувате? Може да кандидатствате за позицията до 14 август включително.

Кандидатът, който бъде избран ще трябва да работи с различни клонове на космическата агенция и с външни организации, които участват в планетарната защита.

Договорът ще бъде сключен за период до 3 години, и с опция за две години удължаване. През това време космическата агенция планира поредица от мисии. Една от тях е до ледената луна на Юпитер − Европа, където ще  се търсят признаци на извънземен живот.

източник: cnet.com; businessinsider.com; newsweek.com

снимки: pixabay.com   

по статията работи: Илияна Стоянова

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлЛюбопитноПсихология