Начало Лайфстайл Аз и моето семейство Семейни ритуали и традиции Кралска сватба: основни разлики между американските и британски церемонии – част 1

Кралска сватба: основни разлики между американските и британски церемонии – част 1

Кралска сватба: основни разлики между американските и британски церемонии – част 1 - изображение

Сватбите са вкоренени в традицията – от булката, която хвърля букета към полудялата тълпа, до щастливата двойка, пътуваща към залеза с низ консервни кутии, закрепени за червения кадилак. Американските и британски сватбени церемонии може би имат някои общи неща, но все пак се различават значително. С наближаващата кралска сватба между принц Хари и Меган Маркъл някои медии спекулират, че двойката е решила да включи американската култура в церемонията с оглед на факта, че Маркъл е израснала в Калифорния.

Меган Маркъл и принц Хари

От индивидуалните обети до огромното количество храна след церемонията – представяме ви основните разлики между американските и британските сватби.

Личните обети

Докато много от нас са гледали безброй сватби по телевизията, на които хората разменят сърдечни и красиви обети, персонализирането на клетвите е нещо, което британците правят много по-рядко. Според "Inside Weddings" много британски двойки рецитират клетви, очертани от Английската църква. Кралското семейство не отстъпва на тази традиция, макар че през последните години да са направени леки промени.

При традиционните обети, които Кралицата повтаря по време на сватбата си с принц Филип през 1947 г., той заявява, че "ще я обича и пази докато смъртта ги раздели", а тя му отговаря с това, че "ще го обича, пази и ще му се подчинява."

Принцеса Даяна решава да пропусне частта, в която "ще се подчинява", когато се омъжва за принц Чарлз през 1981 г., а дукесата на Кеймбридж последва примера й през 2011 г. В "Книгата за богослуженията" на Английската църква, представена през 2000 г., думата "подчинява" не е включена в обновените сватбени обети.

Говори се, че принц Хари и Меган Маркъл ще напишат своите клетви в съответствие с американската традиция, в добавка към традиционните църковни обети.

Шаферки

В Обединеното кралство е много често срещано булките да плащат за роклите на своите шаферки. Това обаче се различава в Америка, където шаферките сами поемат тези разходи.

Докато много булки в Обединеното кралство могат да изберат роднини или приятели да поемат ролята на шаферки, при кралските сватби нещата стоят по различен начин. Шаферките на кралските церемонии са обикновено деца, като кумът и кумата са единствените възрастни, които заемат официални роли на сватбата.

Докато Приянка Чопра – близка приятелка на Меган, която написа кратък текст за нея в "Списъка с най-влиятелни личности за 2018" на Time – потвърди, че няма да бъде нейна шаферка, според "Daily Express" Кейт Мидълтън също едва ли ще заеме тази роля. Някои смятат, че авторката и телевизионен продуцент Линдзи Рот може да бъде кума на бъдещата булка.

Меган Маркъл и Линдзи Рот

Рот и Маркъл се срещат по време на първата си година в Северозападния университет, като Меган беше нейна кума през 2016 г.

Вижте втората част на статията ТУК.

По статията работи: Наталия Тотева

Източник:independent.co.uk

Снимки: chatelaine.com, time.com, instagram.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСнимкиЛайфстайлРецептиСпортЛюбопитно