Начало Лайфстайл Аз и моето семейство Семейни ритуали и традиции Кралска сватба: основни разлики между американските и британски церемонии – част 2

Кралска сватба: основни разлики между американските и британски церемонии – част 2

Кралска сватба: основни разлики между американските и британски церемонии – част 2 - изображение

Сватбите са вкоренени в традицията – от булката, която хвърля букета към полудялата тълпа, до щастливата двойка, пътуваща към залеза с низ консервни кутии, закрепени за червения кадилак. Американските и британски сватбени церемонии може би имат някои общи неща, но все пак се различават значително. С наближаващата кралска сватба между принц Хари и Меган Маркъл някои медии спекулират, че двойката е решила да включи американската култура в церемонията с оглед на факта, че Маркъл е израснала в Калифорния.

Меган Маркъл и принц Хари

От индивидуалните обети до огромното количество храна след церемонията – представяме ви основните разлики между американските и британските сватби.

Сватбен тост

Едно от най-големите различия между американските и британски церемонии е тостът, който се произнася по време на храненето. "Американците винаги имат много емоционални и докосващи речи, но британците – кумът или кумата – обикновено се опитват да повалят младоженеца със смях", обяснява Ема Елуик-Бейтс, моден редактор във "Vogue".

Според сведенията принц Хари е подходил джентълменски към Уилям по време на речта, която е изнесъл на сватбения му прием, казвайки му, че е съвършеният брат. Въпреки това, в автентичния принц-Хари-стил, той е използвал страхотното си чувство за хумор, за да се шегува с младоженците, като е имитирал младоженците, за да забавлява техните гости.

Торта

Сватбените торти са особено ексцентрични творения, макар че не винаги вкусът им отговаря на начина, по който изглеждат. Докато някои фаворизират плодовите торти, тези, които клонят към по-силните и сладки вкусове, няма да бъдат очаровани от традиционната британска сватбена торта. От друга страна, американските сватбени торти предоставят по-голямо разнообразие откъм вкусове, макар и плодови.

През март Дворецът Кенсингтън обяви, че Хари и Меган са избрали Клеър Птак – пекар от източен Лондон – да избработи сватбената им торта. Двойката реши да се отклони от традиционната за британските сватби плодова торта. Изборът на кралското семейство е "лимонова торта със сироп от бъз, която перфектно съчетава вкусовете на пролетта".

Афтър парти

Когато принц Хари влезе в ролята на кум на сватбата на брат си, той се определи като "цар на церемониите", което включваше организирането на вкусна закуска за гостите в 6 ч. сутринта след дългата празнична нощ. Културата на ранната сутрешна храна, която следва нощните празненства, е по-типична за Америка отколкото за Великобритания.

Подобно отношение има потенциал да бъде предпочетено от Меган относно церемонията й. Според Хейли Блумингдейл – директор комуникациии в "Moda Operandi", бъдещата съпруга на Хари ще избере да остане вярна на американските си корени що се отнася до храната на афтър партито.

принц Хари и принц Уилям

 "Тя трябва да направи това правилно. Хората не желаят изискана храна в сребърни подноси в 1 ч. през нощта", коментира той. "Те предпочитат сирене на скара, хот дог, хамбургери, камион с тако, стена от понички и т.н. Това определено е много американско."

Вижте първата част на статията ТУК.

По статията работи: Наталия Тотева 

Източник: independent.co.uk

Снимки: chatelaine.com, time.com, instagram.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлСнимкиРецептиЛюбопитноСпорт