Начало Лайфстайл За свободното време Любопитно и забавно Кралска детегледачка: какви умения трябва да притежавате

Кралска детегледачка: какви умения трябва да притежавате

Кралска детегледачка: какви умения трябва да притежавате  - изображение

Отлични умения по самоотбрана, шофиране при екстремни условия, познание на основите на психологията, способност за оказване на първа помощ. Може би това са изискванията, за да кандидатствате като ФБР агент? Не съвсем. Изброените съдържат някои основни умения, които са ви необходими, ако желаете да постъпите на работа в двореца като бавачка.

Решихме да ви покажем от какво зависи изборът на кралското семейство на детегледачка, която следва да се грижи за малките принцове и принцеси.

Университет

Кралски детегледачки

Силната любов и привързаност към децата не са достатъчни, за да бъдете избрана за кралска детегледачка. Бавачките, на които са поверени кралските деца, трябва да са получили престижно образование от колежът в Норланд, което не е общодостъпно. Всеки записан трябва да отговаря на минимални изисквания за добро физическа форма и да има безупречна биография. Освен това е необходимо да говорите перфектен английски. 

По време на обучението момичетата разбират не просто как трябва да се грижат за децата, но и изучават психология, история, философия, социология и литература.

Предварителна практика

По време на своето обучение детегледачките се упражняват върху деца-роботи. Роботизираните бебета могат да се събудят по средата на нощта за храна или просто, за да потърсят внимание. Никой от студентите не бива да пренебрегва нуждите на бебето.

Бавачката е и бодигард

Самоотбрана

Една детегледачка трябва да е в състояние да защити бебето – ето защо момичетата взимат уроци по самозащита от бивши офицери от военното разузнаване. По време на последния курс от тригодишното им обучение те се учат и как да оказват първа помощ.

Перфектен шофьор

Една кралска бавачка шофира идеално. Студентите, които се обучават за детегледачки се учат на екстремно шофиране, тъй като с тях детето трябва да бъде в пълна безопасност. В края на курса момичетата са подготвени да овладеят автомобила при възможно най-тежките условия.

Главната бавачка в двореца

Кралска детегледачка

Наследникът на трона принц Уилям и неговата съпруга Кейт Мидълтън не наемат много детегледачки, които да се грижат за техните три деца. Има само едно лице, което заема отговорната позиция – Мария Борало. Завършила колежа в Норланд преди 20 години и започнала работа си в двореца, когато Джордж е само на 8 месеца, тя и до днес помага на семейството.

Кралското семейство е единственото семейство

Кралска детегледачка

Кралската детегледачка трябва да бъде част от семейството. От нея се очаква да живее в двореца, близо до децата, които ще придружава навсякъде – включително тържества и пътувания. Според публикуваните от Юни Уолър писма, (детегледачка на Андрю – третия син на Елизабет II) работният й ден е приключвал в 20:30 ч., като преди това не е имала право да говори по телефона. Това все пак са били правилата за 1960 г. Не сме сигурни до каква степен те са приложими и днес. 

Конфиденциалност

Детегледачките са част от живота на кралските особи, те наблюдават поведението им и са наясно с редица подробности от техния живот. Не трябва да се появяват слухове, които обикалят дворците, затова и няма да открието една кралска детегледачка в социалната мрежа или да прочетете интервю с нея.

При наемането на служител, включително и бавачка, се подписва документ, който гарантира спазването на пълна конфиденциалност.

Кралската бавачка никога не би ударила дете

Кралска детегледачка

Пошляпването на децата е забранено за всичко бавачки – не само за тези, които служат при кралското семейство. Все пак единствено колежът в Норланд обещава, че техните възпитаници никога не биха посегнали на дете. Дори е забранено сграбчването на ръката на детето.

Детегледачката не е заместител на родителите

Дори най-невероятните и отдадени бавачки трябва да запомнят, че родителите са най-важни за детето. Колежът в Норалнд препоръчва на бъдещите детегледачки да се опитат да ангажират родителите с ежедневните детски ритуали като къпане и приспиване.

Редактор: Наталия Тотева

Източник: brightside.me

Снимки: babygaga.com, brightside.me

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлСнимки