Начало Лайфстайл За свободното време Любопитно и забавно Картини, диаманти, огледала - прокълнатите вещи, които крият мистериозни тайни - част 2

Картини, диаманти, огледала - прокълнатите вещи, които крият мистериозни тайни - част 2

Картини, диаманти, огледала -  прокълнатите вещи, които крият мистериозни тайни - част 2 - изображение

Всяка една вещ има своя лична история. За някои е сантимент, получен от близък човек, или скъпа семейна реликва, която се предава през поколенията. Но легендите гласят, че съществуват и т.нар „смъртоносни“ предмети, които са обвити в мистерия.

Камъните от скалата Улуру, Австралия

скала

Улуру е червена скала, която се намира в Австралия. В миналото мястото е било дом на аборигените, които извършват множество ритуали в него в продължение на хиляди години. Легендата гласи, че монолитната скала е обитавана от духовете на заселниците. Въпреки предупрежденията на местните, туристите си вземат малки камъчета за спомен. След известно време жителите на местността започват да получават писма от посетители на Улуру. В тях се намира взетото камъче с молба да бъде върнато на мястото му, защото носи нещастие.

дърво

Има и друг природен феномен, който според местните е източник на лош късмет. Това е "пустинното кръвно дърво", което пуска червеникав сок, приличащ на човешка кръв. Кървавите и изсечени останки от него привличат вниманието на туристите и те си вземат парченца за спомен. Невинният сувенир носи нещастие и много хора по-късно връщат отломките обратно.

Прокълнат телефонен номер

телефонен номер

Телефонният номер 0888 888 888 е собственост на трима души в България в продължение на 10 години. Всички те умират при неизяснени обстоятелства. Номерът е блокиран от мобилния оператор и вече не е достъпен.

Прокълнатият черен диамант „Окото на Брама“

диаманти

Твърди се, че в миналото черният диамант е бил в окото на статуята на бог Брахма в един от храмовете в Индия. След време бижуто е откраднато от европейци и препродавано безброй пъти. През годините диамантът принадлежи на много хора в редица страни и носи лош късмет на всички тях.

Прокълнатата гробница на Тутанкамон

гробница на Тутанкамон

През 1922 г. е открита гробницата на Тутанкамон. През следващите 8 години най-малко 11 души, свързани с откритието, умират при странни обстоятелства. Тези смъртни случаи поставят началото на мита за проклятието на фараона. Според учени причината за смъртта на предшествениците им е вследствие на отровни газове и гъбички, които „живеят“ в гробницата години наред.


Кутията на Дибук

кутията

 


Легендата гласи, че в странната кутия Дибук живее злонамерен дух. Твърди се, че предметът е собственост на еврейка, която оцелява от Холокоста. Жената пренася тази скъпоценна вещ в Америка. След години дамата умира в адски мъки. Последните й думи са никога и при никакви обстоятелства нейните наследници да не отварят кутията.

Вижте първата част на статията ТУК

източник: brightside.me

по статията работи: Илияна Стоянова

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлСнимкиЛюбопитно