Начало Лайфстайл За свободното време Любопитно и забавно Картини, диаманти, огледала - прокълнатите вещи, които крият мистериозни тайни - част 1

Картини, диаманти, огледала - прокълнатите вещи, които крият мистериозни тайни - част 1

Картини, диаманти, огледала -  прокълнатите вещи, които крият мистериозни тайни - част 1 - изображение

Всяка една вещ има своя лична история. За някои е сантимент, получен от близък човек, или скъпа семейна реликва, която се предава през поколенията. Но легендите гласят, че съществуват и т.нар „смъртоносни“ предмети, които са обвити в мистерия.


Представяме ви 13 реални вещи, които крият своите мистериозни тайни. За едни се говори, че са обитавани от зли духове, а за други - че убиват човека, който ги докосне.


Картината "Русалките" на руския художник Иван Крамской

картина на русалките

Руският художник Иван Крамской е наясно с твърдението, че според славянската митология русалките са духовете на удавени девици.Той не вярва в тези свръхестествени същества и започва да ги рисува. След като картината е завършена, един московски търговец я купува и поставя в своята галерия. Още през първата вечер произведение, което се намира до шедьовъра на Крамской, се разполовява на две без основателна причина.

Диамантът "Кохинор"

диаманти

Диамантът "Кохинор" е сред най-известните и легендарни скъпоценности в света. В миналото той е бил собственост на монголските вождове, персите и индийските раджи. Скъпоценната вещ носи лош късмет на всички мъже, които се докоснат до нея. Историята на диаманта е съпроводена с множество смъртни случаи. Към днешна дата бижуто е поставено в предната част на короната на британската кралица Елизабет Втора. Някои хора вярват, че именно то е причината английският престол да се ръководи предимно от жени.

Мумията Йоци

мумията

Йоци е най-старата мумия на човек (приблизително 5000 години), открита в Европа. Тя е изключително запазена и това дава възможност на учените да провеждат задълбочени анализи. Смята се, че т.нар "леден човек" носи нещастие, защото седем от изследователите на тази находка умират при странни обстоятелства.

Картината „Поклонението на влъхвите“ от Питер Брьогел Стария

картина

Жените във всяко семейство, което притежава картината, не могат да раждат деца. Това е и причината произведението да е продадено четири пъти. Накрая творбата на Брьогел се озовава в семейство, което има много деца, и те не се притесняват, че проклятието може да ги застигне.

Огледалото в плантацията Миртълс

огледало

Мнозина твърдят, че плантацията Миртълс е дом, обитаван от множество духове. Причината за това твърдение е, че къщата е построена на мястото на старо индийско гробище. Според легендата във всекидневната има огледало, което взема душите на хората.

Вижте втората част на статията ТУК

източник: brightside.me

по статията работи: Илияна Стоянова

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлСнимкиЛюбопитно