Начало Лайфстайл За свободното време Живот и Ум Как да учим думи бързо и ефективно на всеки език

Как да учим думи бързо и ефективно на всеки език

Как да учим думи бързо и ефективно на всеки език - изображение

С прилагането на тези принципи Лука Лампарило, треньор по езиково обучение, успява да научи повече от единадесет езика на високо ниво. Искате ли да бъдете като него? Следвайте тези основни принципи за бързо и ефективно запомняне на думи и ще повишите знанията си по начин, който никога не сте смятали за възможен.

Подбор

Когато се сблъскате с нови думи, важно е да отсявате тези, които са най-интересни и полезни за вас. Повечето учебници съдържат теми, вариращи от пазаруване до пътуване с въздушен транспорт и дори зоопаркове. Много хора следват тези курсове и  ги изучават, приемайки ги като "част от процеса". Не правете тази грешка! Фокусирайте се (в началото) да запаметявате глаголи, които се отнасят до ежедневието и разговорите ви, като закусвам, вечерям, ходя, обичам, спя и др. Ако се съсредоточите върху фразите, които сте избрали, то е малко вероятно да ги забравите в дългосрочен план. 

четене

Асоциация

Подборът на правилни думи е от ключово значение за процеса на учене, но ако запомните самостоятелно думите, има опасност да ги забравите бързо. Тук на помощ идва асоциацията. Една дума може да предизвика хиляди асоциации като спомени, емоции, сетивни преживявания и дискретни тайни. Ако ги преобразувате в изречение, ще придобиете способността да ги свързвате в съзнанието си.

Преговаряне

Има начин да се борите с механизма за бързо забравяне. Ако преглеждате нови думи на равни интервали от време, те ще стават все по-лесни за запомняне. Повтаряйте няколко пъти упражнението и ще запаметите фразите дългосрочно. Последователно преглеждайте старата информация, като успоредно изучавате нова.

Съхранение

Всеки път, когато чуете нова, полезна дума - било то по време на разговор с някого, гледане на филм или четене на книга - съхранявате я в в телефона или таблета, който държите в джоба си. По този начин можете да преглеждате записаната информация, когато имате свободно време.

думи

Употреба

Повтаряйте научените фрази с друг човек и така ще ги запомните много по-бързо. Ефектът е много по-добър, отколкото ако ги кажете на глас само на себе си. Винаги полагайте усилия да упражнявате фразите, които сте научили с ваш приятел или колега. Това е много полезно упражнение, което ще ви помогне да натрупате допълнителен опит, който ще затвърди вашите езикови познания в дългосрочен план.

източник: babbel.com

снимки: pixabay.com

по статията работи: Илияна Стоянова

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлЛюбопитноПсихологияИсторияХранене при...Здравни съветиНовини