Начало Лайфстайл Аз и моето семейство Домашен любимец Как да бъдете лидера на групата, от който вашето куче се нуждае – част 1

Как да бъдете лидера на групата, от който вашето куче се нуждае – част 1

Как да бъдете лидера на групата, от който вашето куче се нуждае – част 1 - изображение

С тази статия целим да изясним няколко неща, за които се появяват питания отново и отново, без задоволителни отговори.

Първото ще е дали кучето ви наистина има нужда да бъдете лидер на групата.

Второто е дали трябва да бъдете "агресивни" с кучето си, за да сте в състояние да бъдете негов лидер. Както и "трябва ли да се ядосвам или да крещя на кучето си?"

Отговорите на тези два въпроса могат напълно да трансформират връзката между вас и вашето куче, не само сега, но и завинаги.

Нека отговорим ...

Наистина ли трябва да бъда лидер на кучето си?

Нека обърнем внимание на нещата, които вече знаем. Кучетата са групови животни. В групата винаги ще има водачи и последователи. В това отношение няма промяна. Връзката не е трудна за разбиране. Лидерите вземат решенията, а последователите ги следват. Не е сложно.

В дивата природа кучетата са групови животни. Те произлизат от вълка, друго групово животно. Но повечето хора не осъзнават колко близо пресъздаваме тези взаимоотношения в нашия свят.

Вкъщи вие и вашето куче оформяте група. Възможно е да има и други членове на "глутницата". Деца, други кучета и може би дори котка!

Отнело е хиляди години на кучетата да видят хора и други животни като част от една и съща глутница. И в техните очи лидерът взема всички важни решения.

В много домове ще намерите кучета, които не искат нищо повече от това да се харесат. Те ще правят каквото поискате и нетърпеливо и бързо ще се учат, когато ги обучавате. Техните собственици са сигурни, всичко това се дължи на факта, че са наистина велики собственици.

Познавате такъв човек, нали? Как може кучето им да бъде толкова лесно възприемчиво към тренировките, когато собственикът дори не изглежда да се старае? Само мисълта за това вероятно ще ви подразни.

Защо е така? И как това е справедливо? Е, това не се дължи на собственика, просто някои кучета са по-лесни за трениране, отколкото други. Това е!

Толкова обичайно е да видим собственици, които прилагат неправилно обучение от години - защото са попаднали на "лесно" куче - мислейки, че знаят точно какво правят.

И те вероятно са твърде нетърпеливи да разкажат на другите какво да правят с кучетата си, когато в действителност страхотните отношения, които имат с кучето си, са нищо повече от глупав късмет!

Но ако имате много умно, но трудно и свободолюбиво куче, трябва да разбирате напълно всичко, което правите, и посланието, което му изпращате. Вашето куче ще бъде изключително трудно да тренирате, ако не вървите нещата по правилния начин.

Тайната на обучението на тези интелигентни, но диви кучета е ... трябва да сте сигурни, че вие сте лидер на групата у дома. Тогава - и само тогава - те ще ви слушат.

Изненадващо, но разликата между тези лесни и трудни за трениране кучета не се свежда до порода. Всичко е въпрос на характера и личността на отделното куче. Няма как да го предвидите, докато не станат част от дома ви.

Все пак, надяваме се, че това помага да разберете защо имате проблем с вашето куче; защо чувствате, че всичко е битка или, че трябва да го подкупвате всеки път, когато искате да се подчинява.
Всичко това се дължи на факта, че в ума на вашето куче вие не сте лидер на групата ... И все пак!

Трябва ли да бъда агресивен, за да бъда лидер на кучето си? Вижте ТУК >>>

Източник: dogtrainingme.com

Снимка: пак там

По статията работи: Елиза Трайкова

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлЗдравни съветиСнимкиВидеоСпортИсторияЛюбопитноАнкетиПсихологияНовиниСоциални грижиПроизводителиАлт. медицина