Начало Лайфстайл За свободното време Култура и изкуство Инстаграм изложба "Монохромът": седем стаи в седем цвята

Инстаграм изложба "Монохромът": седем стаи в седем цвята

Инстаграм изложба "Монохромът": седем стаи в седем цвята - изображение

Офисът е изцяло оранжев – столът с регулируема облегалка от средата на века, бюрото, лавиците, компютърният екран – без изключение. Банята е лилава, кухнята зелена, а спалнята – жълта. Цветните стаи са част от монохромния ярък Инстаграм проект на артиста CJ Хендри, осъществен в индустриално пространство в Грийнпойнт, Бруклин.

Инсталация
Инсталация

Интерактивната инсталация на Хендри, която оформя седем стаи в седем различни цвята, черпи вдъхновена от колекционерите, моделиращи дома си като се допитват до изкуството. Това е концепция, която е предрешена да заложи на "екстремното" при инсталацията. "Изкуството е фокусът, всичко останало съвпада с него", коментира Хендри в изявление.

Инсталация

Фотографското пространство е своеобразно - от вана, пълна с плюшени розови мечета до зелени плотове с изкуствена трева - кичозен и колорин фон, специално проектиран за социалната медия.

Инсталация Инсталация

"Някои хора ще се влюбят, а други ще го намразят", коментира Хендри, която не е непозната на Инстаграм насоченото приятелско изкуство. Монохромът е отклонение от стила на австралийската художничка: "Нова съм в това да използвам толкова цвят и не съм сигурна, че го разбирам все още".

Инсталация

След като си създава име с хиперреалистичните черно-бели рисунки, които изобразяват ежедневни обекти като лего фигури и боксови ръкавици, тя се обръща към цвета, при това безстрашно. Първоначално Хендри си партнира с Кристиан Лубутен, който дебютира на миналогодишния "Арт Базел" в Хонконг, а сега създава тази пищна инсталация.

Инсталация

"На място на многословен монолог за това какво трябва да бъде творчеството, аз създадох пространство, където вместо аз да говоря за изкуството и за изложбата, хората могат физически да преминат през това, което искам да им кажа".

Инсталация

По статията работи: Наталия Тотева

Източници: smithsonianmag.com, architecturaldigest.com, instagram.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлСнимкиНовини