Начало Лайфстайл За свободното време Любопитно и забавно Инстаграм потребители рискуват живота си, за да се снимат край опасен водопад

Инстаграм потребители рискуват живота си, за да се снимат край опасен водопад

Инстаграм потребители рискуват живота си, за да се снимат край опасен водопад  - изображение

Живописен водопад (Kaaterskill Falls), разположен в планинската верига Catskill в Ню Йорк, се доказва като популярна локация за Инстаграм снимки за потребителите, които искат да покажат на своите последователи любовта си към природата. Редица хора предприемат екстремни действия, за да направят забележителни снимки и излагат живота си на риск. Въпреки новите мерки за безопасност, които са били наложени, последните четирима души са загинали докато правят снимки или позират за такива.

Робърт Доусън коментира в New York Times, че вниманието, което водопадът получава в социалната мрежа е увеличило броя на годишните посетители, което довежда до редица наранявания и дори смъртни случаи.

"Веднага щом заговорим хората, които идват тук, те отговарят: да, видяхме го в интернет и се опитваме да го намерим."

Жена при водопадЖена при водопад

"За съжаление снимките, които се разпространяват, не подсказват с нищо за опасностите, които крие местността."

След смъртта на двама посетители през 2014 г. са въведени нова пътека, каменни стъпала и ограда с цел предотвратяването на бъдещи инциденти. Въпреки това, две години по-късно още двама души губят живота си през 2016 г. Една от тях е 17-годишната Елза Кенеди, която се изчаква по върха, за да може приятелите й да и направят снимка отдолу. Според проучване, публикувано през март 2017 г., най-важният фактор при избор на дестинация за почивка е популярността на мястото в Инстаграм.

В допълнение към мерките за сигурност тази седмица са въведени нови правила за посещенията на Kaaterskill Falls, свързани със забраната на огън, алкохол и силна музика. Това не е единственият водопад, който попада под светлините на прожекторите поради смъртни случаи. В Британска Колумбия, трима ютубъри умират през юли край Shannon falls.

Редактор: Наталия Тотева

Източник: www.independent.co.uk

Снимки: instagram.com, independent.co.uk

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлСнимкиПсихологияПатологияЛюбопитноНовиниИсторияНормативни актовеАнкетиСпециалистиБотаникаЛечения