Начало Лайфстайл За свободното време Любопитно и забавно Инстаграм модел е нападнат от акули докато позира на Бахамите

Инстаграм модел е нападнат от акули докато позира на Бахамите

Инстаграм модел е нападнат от акули докато позира на Бахамите - изображение

Катарина Заруцки е 19-годишна американка и модел, която решава да позира за снимки във води, изобилстващи от акули на Бахамските острови. Докато се носи над водата една от тях захапва ръката й – при това картината е документирана.

Катарина, заедно със своя приятел и семейството му решават да посетят остров Ексума и разбират от местните, че плуването с акули е забавно и безопасно."Родителите на приятеля ми леко откачиха, когато разбраха, че ще плувам с акулите, но аз им обясних, че всичко ще бъде наред", споделя Катарина, която е студент по медицина в университета в Маями. След като позира за някиолко минути, някой я насърчава да лежи по гръб, разперила ръце над океанските води.

Катарина Заруцки

Бащата на приятеля й, който прави снимките, успява да улови страшния момент, когато дългата метър и половина акула дойка забива зъби в ръката й. "Бях повлечена под водата за няколко секунди, след което издърпах китката си възможно най-бързо". Снимките показват, че тя покрива раната на ръката си, като за да спре разпространението на кръвта във водата я вдига над главата си.

"В този момент в тялото ви има толкова много адреналин и трябва да съумеете да се измъкнете от ситуацията, а аз останах изключително спокойна. Мисля, че ако друг на мое започне да крещи и да маха с ръце наоколо, е възможно паниката му да доведе до различен развой ситуацията".

Катарина Заруцки Катарина Заруцки

"Лекарите смятат, че възможно в ръката ми да има остатъци от зъбите на акулата, а белегът да е перманентен. Не мога да опиша колко съм щастлива, че не загубих ръката или живота си."

Катарина обяснява, че не е видяла знака, според който посетителите влизат при акулите на собствен риск. Тя отрича каскадата да е с цел печелене напоследователи в социалната платформа: "Определено получих много груби и обидни коментари от хората, дори някои смешни неща. Но това е интернет, нали?"

Раната от ухапването

"Акулите са прекрасни същества, но трябва да ги уважаваме в техния дом", твърди Катарина. "Не се страхувам от океана, дори сега го почитам повече. Не можем да предвидим какво ще каже или направи друго човешко същество, какво остава за животното."

Редактор: Наталия Тотева

Източници: news.com.au, independent.co.uk

Още по темата:

5.0, 2 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлЛюбопитноСнимкиСоциални грижиНовиниСпорт