Начало Лайфстайл За свободното време Любопитно и забавно Морски биолог гали акула край Бахамските острови

Морски биолог гали акула край Бахамските острови

Морски биолог гали акула край Бахамските острови - изображение

Всички сме свикнали да мислим за акулите като за опасни риби с остри зъби и лош характер. Но тази история ще ви покаже, че не всички акули са свирепи хищници.

Акула позволи да бъде галена от водолаз. Срещата между човека и животното се случва край Бахамите, а късметлията е морският биолог Александър Уилкокс. Подобна гледка не се вижда всеки ден, но благодарение на едно видео, разбираме за този запомнящ се и затрогващ момент.

Морски биолог гали акула край Бахамските острови

Във видеото Уилкокс прави това, което за мнозина е немислимо - докосва и успява да задържи при себе си един от най-опасните хищници в тропическите води и изобщо в природата.

На кадрите се вижда, че около водолаза плуват множество акули, но само една от тях стои спокойно до него и се оставя да бъде глезена в ръцете му.

Морски биолог гали акула край Бахамските острови

Оказва се, че в тийнейджърска възраст Уилкокс усвоява специална техника, с която кара хищниците да изпадат в състояние, подобно на транс. Той потърква специална точка, която се намира около устата на акулата. Порите действат като електрорецептори, които засичат движението на плячката в електромагнитното поле около акулата, но поради някаква причина потъркването им превръща чудовището от "Челюсти" в спящо бебе. Така бозайникът остава неподвижен за 15 минути, а през това време изчезва и кръвожадния му инстинкт да "схруска" някой.

Водолазът споделя, че не се изискват много усилия, за да се справи в подобна ситуация: "Трябва да коленичите, да дишате бавно и да бъдете рамо до рамо с хищника", съветва той.

По статията работи: Илияна Стоянова

Източник: dailymail.co.uk

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлЛюбопитно