Начало Лайфстайл За свободното време Моето хоби 3-годишно момиченце със собствен Youtube канал за научни експерименти

3-годишно момиченце със собствен Youtube канал за научни експерименти

3-годишно момиченце със собствен Youtube канал за научни експерименти - изображение

Докато повечето 3-годишни се затрудняват при съставянето на изречения, Фрея Мейсън затвърдява научна си кариера в "Youtube". Детето, базирано в Лестършър, извършва експерименти в дома си и представя своите открития на повече от хиляда зрители на видео стрийминг платформата, където има собствен канал: "Freya’s This Is Science".

Мейсън започва приключението си с експерименти, след като разтваря няколко бонбона "Skittles" във вода, за да създаде ефекта на дъгата, когато е само на 2 години. Оттогава тя е изпълнила редица странни опити – от изработване на лава лампи с олио и лекарството Алка Зелцер до излюпване на пиленца в задния двор на къщата си.

Фрея

"Собственото й любопитство е това, което я мотивира", обяснява майката на Фрея – Сара.

"Тя винаги се чуди как работи светът около нея. Вижда нещата като малки пъзели и се опитва да ги разреши."

Амбициозното дете се надява да стане лекар или изследовател като порасне и според Сара, тя е природен талант в изпълненията, като често благодари на хората, които я гледат.

"Когато играем, Фрея често ме пита дали можем да си представим, че е на видео. Тя обича да бъде гледана. В момента, в който започнем да снимаме с камерата, тя не знае, че хората не могат веднага да я видят."

Видеоклиповете на Фрея досега са гледани от над 1000 души. И докато броят на зрителите за нея не е от толкова голямо значение, тя се радва на ангажираността, която получават.

Фрея и майка й
"Когато й кажа, че 100 души са гледали видеото й, тя не разбира значението на това", коментира майката на Фрея. "Но ако кажа "едно малко момче е видяло твоето видео и майка му е написала ето това" тя разбира и човек може да види колко щастлива се чувства."

Сара се надява, че видеоклиповете на дъщеря й ще вдъхновят други млади момичета да преследват научна кариера.

"Като не насърчавате момичета и жените да се занимават с наука, вие изключвате 50% от населението и това ограничава изследователския потенциал със същите тези 50 %."

Сара посочва, че докато Фрея е твърде невръстна, за да знае свързваните с пола стереотипи, нейното поведение се променя спрямо държанието и интересите на другите деца, с които посещава детска градина.

"Тя избира неща за момичета, които харесват розово и искат да бъдат принцеси. Аз винаги я предизвиквам. Разбира се, нямам нищо против да харесва розово или принцеси и кукли, но искам да знае, че не е задължена да го прави само защото е момиче."

По статията работи: Наталия Тотева

Източник: independent.co.uk

Още по темата:

5.0, 2 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлЛюбопитноИсторияНовиниПсихологияСнимкиСпортЗдравни съветиСоциални грижиХранене при...РецептиИнтервютаТестовеАнкетиАлт. медицинаОрганизацииОбразованиеЗаведенияНормативни актовеИзследванияСпециалистиКлинични пътекиЛеченияБотаника