Начало Лайфстайл За свободното време Любопитно и забавно Блогърка фалшифицира пътуване до "Дисниленд", само за да покаже колко е лесно

Блогърка фалшифицира пътуване до "Дисниленд", само за да покаже колко е лесно

Блогърка фалшифицира пътуване до "Дисниленд", само за да покаже колко е лесно - изображение

Не можете да вярвате на всичко, което виждате в Инстаграм. Това доказва блогърката Керълин Стрич, която фалшифицира пътуване за рождения си ден до "Дисниленд". Тя решава да експериментира, за да покаже как една социална медийна платформа може да се манипулира чрез различни приложения за снимки. Стрич се представя на своите последователи като момиче, което току що е навършило 22 години и ще отпразнува специалния повод с пътуване до Калифорния.

Блогърката пише: "Утре ще съм на 22! Затова реших да си подаря пътуване до Калифорния: Отправям се към "Дисниленд", за да мога подробно да Instagram-вам (снимам и публикувам онлайн) Замъка на спящата красавица. Днес ще си легна рано, тъй като полетът ми е утре сутрин и ще се завърна вкъщи в понеделник (нужно ми е летящо килимче, а не самолет)." 

СтричЦитатЗаедно със заглавието, Стрич публикува безупречна своя снимка, на която вече е в леглото. На следващият ден, блогърката качи още една, на която изглежда сякаш стои пред Замъка на Спящата красавица. Публикацията получава над 18 000 харесвания. Текстът под нея гласи:

"Днес съм в Калифорния. Тук съм пред Замъка на спящата красавица – моят луд и самодоволен подарък за самата мен – навърших 22. Утре се прибирам и ще изглежда сякаш никога не се е случвало! Продължавам да си повтарям: някак забавно е да постигнеш невъзможното. Животът е такъв, какъвто си го направиш!"

Всъщност, Стич никога не е ходила до "Дисниленд", нито пък празнува 22-рият си рожден ден. Вместо това, блогърката (която е на 32 години) разчита изцяло на фотографските си заложби и на някои от впечатляващите си умения за редактиране на снимки, за да заблуди своите фенове. Жокерът за по-досетливите от тях е кодиран отчасти в посланието й, но особено във втората снимка - тя пътува сама и въпреки това успява да се снима пред двореца, но още по-странно е, че при огромната популярност на атракцията там няма други хора освен нея.

Замък
Стич коментира, че идеята за експеримента й хрумва, когато сваля приложението "FaceApp" и публикува снимка с много редакции във Фейсбук - никой не забелязва разликите, дори собствената й майка. Но момента, в който наистина осъзнава колко нереалистични са социалните мрежи, е когато успява да заблуди толкова много от своите последователи. 

Това, признава Стич, е защото Инстаграм е наистина добър в "ескейпизма, в това да вдъхновява хората".

По статията работи: Наталия Тотева

Източници: independent.co.uk, instagram.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСнимкиЛайфстайл