Начало Лайфстайл Красота и стил Нашето тяло 8 неща, за които повечето фитнес модели в Instagram не говорят

8 неща, за които повечето фитнес модели в Instagram не говорят

8 неща, за които повечето фитнес модели в Instagram не говорят - изображение

Много от нас се хипнотизират, докато преглеждат перфектните снимки на фитнес моделите в социалните мрежи. Независимо дали искаме или не, ние се сравняваме с тях, често се чувстваме виновни за това, че ядем нездравословна храна или тренираме във фитнеса по-малко, отколкото те го правят. Оказва се, обаче, че има цял списък от трикове, които Instagram моделите използват, за да ни накарат да вярваме, че знаят как да достигнат до идеалното тегло.

Ето някои от триковете, които се крият зад идеалните снимки на фитнес модели.

Обработване на снимки

модел

Карина Ирби, модел на бикини и дизайнер, популяризира позитивността на тялото, като публикува нередактираните си снимки. От време на време тя пуска колажи, показващи разликите между истинското тяло и фотошоп. "Имам чувството, че е толкова важно да продължим да напомняме и учим хората в социалните медии, че понякога не всичко е така, както изглежда в интернет пространството. Момичетата могат да развият нереалистични очаквания за това, кое според тях е красиво и постижимо ", казва Карина за обработените снимки.

Много фитнес модели "мамят", като публикуват редактираните си снимки в Инстаграм - принуждавайки техните последователи да се сравнят с тяхната "перфектност".

Кампанията за необработени снимки, показващи хората естествени все повече набира популярност.

Пози и ъгли - правят всичко различно

инстаграм модели

Идеалните снимки, които публикуват фитнес моделите са внимателно подбрани, въпреки че може да не изглеждат така от пръв поглед. Треньорът Джен Уидърсторм доказва това, като публикува колаж от снимки, направени през 2 минути. В едната част от колажа тя седи и коремът излиза над панталоните й, а в другата - е изправена и коремът й изглежда перфектен. "Ние всички изглеждаме така, когато сядаме. Не подчертавайте как изглежда тялото ви на определени позиции ", казва Джен.

Те работят усилено върху своите "спонтанни" снимки

модел

Работещият модел Ребека Пиърсън признава, че тя умишлено създава представата за идеален живот в Instagram, за да си намери работа. Тя разкрива истината за някои от популярните си снимки.  При една от тях Ребека скача спонтанно, но всъщност заснемането на фотографията( от приятеля й) и отнема половин час и 300 кадъра, за да се получи перфектната "спонтанна" бърза реакция.

Те лъжат за перфектната си форма

модел

Друга снимка на Ребека показва, че тя седи на стол, разтяга крака си и показва своя идеален корем с плочки. Истината обаче е, че тя никога не е имала плочки. "Няма значение, че нямам дори 1 плочка - това беше златото на Instagram! Предсказуемо, тъй като толкова много хора обичат етикет #fitspiration, имам много харесвания и коментари като "ABS GIRL!" И "WASHBOARD", което ме накара да се почувствам малко виновна ", признава Ребека.

Детоксикиращите напитки  - фалшиви 

модел

Фитнес моделите публикуват тонове снимки на "здравословни суперхрани", които ядат, за да изглеждат прекрасни и ние често ги купуваме. Истината е, че те могат само да я публикуват, но никога всъщност не ядат или пият - може дори да фалшифицират тези суперхрани. Това е вярно за тази картина на wellness smoothie, която се състои от ревен, листа от цвекло, пащърнак и кейл.  "След като изпих 2 глътки, аз го хвърлих в мивката и ядох фъстъчено масло върху тост и някакъв шоколад за вечеря - не толкова здравословното хранене, което не публикувах", казва Ребека Пиърсън, модел, който публикува това в своя профил в Instagram.

Те действително не тренират, когато ви кажат, че го правят

модел

Друг начин за измама, използван от фитнес моделите, е публикуването на снимки на тренировките, които всъщност не се провеждат. Моделът пише: "Като забавен пост реших да направя снимка на мен, правейки йога, книга на Достоевски в ръка, с  хаштаг #dostoyflexy. Аз не правих никакви упражнения в този ден (нито пък аз се усмихнах така по време на четене на тази книга). Облякох тренировъчната екипировка за 5 минути,за да направя снимката.

Техните "идеални" снимки показват само избрани моменти от живота им

Когато се вгледаме в профилите в Instagram на моделите, телата им и животът им като цяло изглеждат идеални. Трябва да помним обаче, че това, което виждаме, е само колекция от внимателно подбрани снимки, показващи само една (най-атрактивната) страна в техния живот. "Аз съм 1% от времето срещу 99% от времето. И аз обичам двете снимки еднакво. Добрите или лошите ъгли не променят стойността си ", казва лична треньорка Анна Виктория в заглавието на снимката, показвайки, че тялото й изглежда различно в различни моменти.

Те може би са естествено слаби

модел

Докато някои модели публикуват снимки на зелени салати и супер детокс храни, други избират да покажат себе си да как ядат нездравословна храна от време на време, за да докажат, че е възможно да ядат всички тези сладки и мазни храни и да останат слаби. Дори ако успеят да останат в добра форма, понякога ядат хамбургери или пица, това не означава, че този трик ще работи за нас.

Всички сме различни, имаме различни видове тяло и метаболизъм.

Не се сравнявайте с другите, обичайте и не уважавайте себе си и не се доверявайте на " моделите за подражание", които следвате в социалните мрежи.

Редактор: Илияна Кръстева

Източник: brightside.meОще по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлСнимкиЛюбопитноСоциални грижиНовиниСпорт