Начало Лайфстайл Аз и моето семейство Домашен любимец Вредни неща, които правите с кучето си, без да го осъзнавате

Вредни неща, които правите с кучето си, без да го осъзнавате

Вредни неща, които правите с кучето си, без да го осъзнавате - изображение

Ако сте собственик на куче, вие със сигурност искате домашния ви любимец да бъде здрав и да живее дълъг и щастлив живот. Но понякога можем да правим неща, които потенциално могат да навредят на нашите космати членове на семейството, без дори да го осъзнаваме. Кучетата са любопитни, авантюристични и често се държат като малки деца. В тази статия искаме да ви посочим някои от най-често срещаните грешки, за да можете да избегнете подобни инциденти в бъдеще.

Куче самo в кола

куче в кола

Никога, повтаряме никога не оставяйте кучето си само в колата. Според изследванията, температурата в автомобила може да се увеличи с 20 градуса само за 10 минути, дори ако колата е паркирана на сянка. Кучетата не се потят като хора и прегряването може да се случи много по-бързо, отколкото очаквате.

Миене на зъби

озъбено куче

Всички знаем, че кучетата имат зъби. Е, тези зъби трябва да бъдат почистени точно, както вашите. Сериозно не се шегуваме. Трябва да започнете да го правите веднага щом вземете вашето кученце, за да свикнат с това. Някои собственици смятат, че когато четириногите дъвчат, това може да замени измиването на зъби, но това не е вярно. Не използвайте паста за зъби и четка за зъби. Четката и пастата за кучета са съвсем различни и можете да се снабдите с тях от вашия ветеринарен лекар.

Храна, която не трябва да консумира

кучета ядат

Никога не давайте на кучето си храната, която вие консумирате. Тя е прекалено солена, пикантна и мазна за тях. Всъщност много от тази храна е опасна и дори токсична за животинките. Определено никога не давайте на домашния любимец никакви остатъци от масата, докато се храните. По този начин учите кучето си на много лоши навици. Както знаем, домашните любимци са невероятно добри, когато става дума за неща, които не им е позволено да правят.

Малки домашни любимци в парк за кучета

кучета

Кучетата са много социални, но помислете два пъти, преди да пуснете малкото четириного в обособените паркове за кучета. Понякога четириногите могат да бъдат пасивни носители на болести. На второ място, възрастните кучета, могат да бъдат много груби, когато играят и се движат наоколо, може да изплашат или дори случайно да наранят вашето мъниче.

Физическо наказание

физическо наказание

Да, кучетата трябва да бъдат дисциплинирани, но физическото наказание никога не трябва да бъде начинът да ги държите изкъсно. На първо място, това е злоупотреба с животни. На второ място, това просто няма да работи и всичко, което постигате, е да сте сигурни, че кучето ви е уплашено от вас. Обучението въз основа на възнаграждение е много по-ефективно от физическата дисциплина.
Ако кучето ви е палаво през цялото време, може би е време да го запишете в училище за послушание.

Липса на стимулация

куче

Кучетата се нуждаят от постоянно психическо и физическо стимулиране. Редовното ходене трябва да се превърне в задължителна дейност във вашето семейство и трябва да бъде взето под внимание още преди да се сдобиете с домашен любимец. Кучетата не само се нуждаят от упражнения, но също така трябва да бъдат изложени на различни звуци и миризми, което прави мозъка им да работи по-добре. Ако кучетата не получат много стимулиране, те могат да започнат да правят други видове забавления като копаене, дъвчене или късане на вещи.

Предпазни колани

предпазни колани за кучета

Винаги, когато влезем в кола, използваме предпазни колани за деца и има причина за това. Кучетата не правят изключение в тази ситуация. В случай на злополука те могат да бъдат ранени или дори да починат.

Оставяне на вредни предмети наоколо

оцапано куче

Кучетата са приключенски настроени винаги. Обезопасете вашия дом и бъдете сигурни, че сте премахнали всичко, което вашият домашен любимец може да дъвче или да преглътне като лекарства, батерии и чорапи. Чорапите изглеждат като любимо занимание, животните ги дърпате, но имайте предвид, че ако кучето го погълне, може да се задави.

Пренебрегване на здравословни проблеми, специфични за породата

куче на преглед

Някои породи изискват специфична грижа за козината или кожата или редовно поддържане, в противен случай те могат да развият няколко проблема. Има породи, които могат да имат предразположеност към някои здравословни проблеми и ако кучето ви е в тази група, трябва да знаете симптомите и винаги да държите под око за тях.

По статията работи: Илияна Стоянова

Източник: brightside.me

Още по темата:

5.0, 2 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлСнимкиЗдравни съветиПсихологияАнкетиЛюбопитноИсторияВидеоСпортНовиниСоциални грижиПроизводителиАлт. медицина