Начало Лайфстайл За свободното време Фреш наука Вижте как изглежда Слънцето от повърхността на всяка планета в Слънчевата система

Вижте как изглежда Слънцето от повърхността на всяка планета в Слънчевата система

Вижте как изглежда Слънцето от повърхността на всяка планета в Слънчевата система - изображение

Слънчевата система е едно наистина красиво място. Независимо дали става въпрос за вулканичната повърхност на Меркурий, прашните червени равнини на Марс, красивите пръстени на Сатурн или дори синевата на нашия собствен свят, тя е пълна със забележителни гледки и природни чудеса.

А всички ние нямаше да съществуваме без нашето Слънце. Серия от наистина впечатляващи картини на нашата звезда – от перспективата на всяка планета от Слънчевата система, включително отлъчения наскоро Плутон – направени от художника и илюстратор Рон Милър, ни напомнят този факт. Той е прекарал повече от 40 години в пресъздаване на тъмните кътчета на космоса, както по-близките, така и далечните, и представя едни от най-реалистичните изображения на Слънцето, видяно от повърхността на близките ни планети.

Меркурий се намира на 57 милиона км от Слънцето и е най-близко разположената до него планета.

Меркурий

Венера е разположена на 107.2 милиона км от Слънцето. Планетата е покрита с т. нар. палачинкови вулкани, а атмосферата й е богата на задушливия въглероден диоксид.

Венера

Земята е разположена на 150 милиона км от Слънцето. Ако някога сте ставали свидетели на слънчево затъмнение, този пейзаж вероятно ви е познат.

Земя

Марс се намира на 227 милиона км от Слънцето. Повърхността му е покрита със скали и червен прах.

Марс

Това е Юпитер, видян от една от луните му – Европа. Той е отдалечен на 775 милиона км от Слънцето.

Юпитер

Светлината на Слънцето спада драстично с отдалечаването ни от него. Фактът, че докато стигнем до Плутон то остава все пак ярко, е доказателство за абсолютната сила на най-близката ни термоядрена звездна фурна.

Това е Сатурн, който е отдалечен на 1, 422 милиарда км.

Сатурн

А това е Уран, видян от луната му Ариел. Тази далечна планета е отдалечена на 2,864 милиарда км от Слънцето.

Уран

Това е Нептун, видян от луната му Тритон. Планетата е отдалечена на 4,48 км на Слънцето. Хоризонтът е замъглен от криовулканични гейзери.

Нептун

Плутон, чиято орбита е силно елиптична, е разположен на около 5,872 км от Слънцето.

Плутон

Въпреки че Плутон в най-далечната точка на орбитата си се намира на около 7,52 милиарда км от Земята, Слънцето все още изглежда сравнително ярко. Въпреки че от перспективата на тази вече низвергната планета Слънцето е много малко, то все още е огромен и незаменим източник на светлина. Нивото на светлината на повърхността на Плутон би било като по здрач на Земята, но самото Слънце би изглеждало като много ярък обект е небето.

Красиво, нали?

източник: didyоuknowfacts.com

по статията работи: Величка Мартинова

Още по темата:

5.0, 2 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлСнимкиИсторияЛюбопитноПсихологияОрганизации