Начало Лайфстайл За свободното време Любопитно и забавно 8 тайни, скрити в логата на холивудските филмови студия - част 1

8 тайни, скрити в логата на холивудските филмови студия - част 1

8 тайни, скрити в логата на холивудските филмови студия - част 1 - изображение

Вижте най-интересните истории, които разкриват как холивудските филмови студия създават своите лога.

DreamWorks

Компанията "DreamWorks" е основана през 1994 година от Стивън Спилбърг, Дейвид Гефен и Джефри Катценбърг. Още с основаването на анимационното студио, те си поставят три условия: да пускат не по-малко от девет филма на година, да са свободни да работят с други студия и да се връщат у дома за вечеря. Логото първоначално е предназначено да покаже човек, който се качва на Луната и лови риба. Художникът Робърт Хънт, обаче, променя идеята. Анимацията започва първо с плувката, която пада във водата, а след това на екрана се появява момче, седнало на полумесец, което лови риба. Интересното е, че младежът е синът на Хънт - Уилям, който към днешна дата е композитор и работи в музикалната индустрия.

лого

Columbia Pictures

Жена, която държи гореща факла, е логото на Columbia Pictures, създадено през далечната 1924 г. Интересното е, че никога не е имало модел, на който да се основава изображението. Най-новата версия от 1992 г. представя американската домакиня, Джени Джоузеф, въпреки че нейните черти на лицето са съществено променени.

лого 2

Metro-Goldwyn-Mayer

През 1924 година Хауърд Диц създава логото на MGM. Оттогава компанията сменя няколко различни лъва: Слац, Джаки, Танер, Джордж. На днешното лого е изобразен талисманът на компанията - лъв на име Лео. Любопитното е, че изображението с известното животно съществува от времето на немите филми!

лого 3

Paramount Pictures

"Paramount" студио е основано през 1912 година от Адолф Цукор. Първоначалният вариант на логото е нарисуван от Уилям Ходжкинсън - артист, с когото Цукор се среща случайно на едно изложение. Емблема на студиото е планината Бен Ломонд, в щата Юта, където преминава детството на художника. В началото логото има 24 звезди, които олицетворяват броя на известните актьори, с които компанията е подписала договори в самото начало. Съвременната версия обаче съдържа само 22 звезди и никой не знае защо.

лого 4

източник:  brightside.me

снимки: cnn.com

по статията работи: Илияна Стоянова

Още по темата:

0.0, 0 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлСнимкиЛюбопитноСпорт