Начало Лайфстайл За свободното време Живот и Ум 8 знака, че сте по интелигентни, отколкото си мислите

8 знака, че сте по интелигентни, отколкото си мислите

8 знака, че сте по интелигентни, отколкото си мислите - изображение

ПРОКРАСТИНАТОР*

Интелигентните хора често изглеждат така, сякаш са се отнесли някъде в облаците. Това поведение е породено предимно от факта, че мислят за прекалено много неща едновременно, а този хаос ги кара да изпадат в състояние на постоянно отлагане на задачи от всякакво естество.

РАЗХВЪРЛЕНИ И ХАОТИЧНИ

Според изследване, публикувано в Psychological Science, хората, способни успешно да разрешават казуси, всъщност работят на неподредени и разхвърлени места.

От друга гледна точка, интелектуалците винаги биха избрали да вършат нещо продуктивно – да работят, да четат, да тренират. Всичко би било по-важно за тях, сравнявайки го с подреждане на вещи и чистене на стаи.

ОСТРО ЧУВСТВО ЗА ХУМОР

Проучване от университета в Ню Мексико показва, че интелигентните хора имат остро чувство за хумор. Те имат аналитично и асоциативно мислене, което води до бързи и остроумни препратки по време на разговор. По този начин те често изненадват събеседниците си и ги разсмиват.

Някои хора не приемат тъмното им чувство за хумор, но според изследване, публикувано в списанието Cognitive Processing, хората, които пускат такъв тип шеги, имат много по-висока вербална интелигентност.

КОТКАТА Е ПЕРФЕКТНИЯТ ДОМАШЕН ЛЮБИМЕЦ

Тук изобщо не става въпрос за легендата, разказваща за самотна възрастна дама, живееща с 15 котки.
Според проучване, проведено сред 600 студенти, хората, предпочитащи котка за домашен любимец, са декларирали и по-висок коефициент на интелигентност. За разлика от тях, почитателите на кучета са се отличили с повече експанзивност, енергичност и емоционална интелигентност.

НОЩНА ПТИЦА

По природа човешките създания са активни през светлата част на денонощието. Биологически е по-естествено през деня да се работи и да се яде. Но за разлика от останалите бозайници, хората имат способността да планират своето ежедневие. Казано по-просто, ние си избираме дали ще сме активни през нощта, или през деня.

Според публикация в ScienceDirect, нощните птици са по-рядко срещани и се характеризират с по-висок от средностатистическия интелект.

ЗНАЕТЕ, ЧЕ НИЩО НЕ ЗНАЕТЕ

Колкото повече човек чете и се учи, толкова повече осъзнава, че информацията, с която разполага е много малка. Интелигентните хора никога не парадират, че знаят повече от другите. Напротив. По-вероятно е те сами да се подценяват.

ЛЮБОЗНАТЕЛНОСТ

Умните хора се отличава с любознателност. Те не пестят сили, когато става въпрос за четене на нови книги, провеждане на обширни проучвания и усвояване на нови умения. За тях любознателността е ключът към развитие на интелекта.

МИРОТВОРЕЦ

Надали някой ще бъде учуден от факта, че хората, склонни към физическа саморазправа, не се отличават с висок коефициент на интелигентност.

Криминологът Бри Даймънд от Тексаския университет в Далас прави много интересно откритие по този въпрос. Очевидно затворниците с по-нисък коефициент на интелигентност се характеризират с избухливост, агресия и насилие. Докато тези с оптимални нива на интелигентност са по-склонни да стоят настрана от конфликтни ситуации.

*Повече информация за прокрастинацията намерете ТУК

Редактор: Милена Минчева

Източник: powerofpositivity.com

Снимки: unsplash.com

Още по темата:

5.0, 3 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлЛюбопитноСнимкиЗдравни съветиПсихологияНовини